Urbanisme

URBANISME

L’Ajuntament vol un nou eix econòmic entre la Diagonal i la Granvia

L’alcalde anuncia reivindica l’intercanviador metropolità de la Torrassa com a vertebrador de l’eix econòmic que ha de connectar els dos grans pols de desenvolupament econòmic, sanitari i cultural situats al nord i al sud de la ciutat

L’alcalde de L’Hospitalet de Llobregat, David Quirós, anuncia la creació d’un nou eix econòmic que unirà la Diagonal amb l’avinguda de la Granvia. L’objectiu és connectar els dos grans pols de desenvolupament econòmic, sanitari i cultural situats al nord i al sud de la ciutat. Quiroz ho ha anunciat en una trobada d’empresaris del Baix Llobregat i L’Hospitalet organitzada per AEBALL, on ha reivindicat la importància del desenvolupament de l’intercanviador metropolità de la Torrassa com a vertebrador d’aquest nou eix econòmic clau per a la ciutat.

L’alcalde ha explicat que “aquest projecte no millorarà només la connectivitat entre diverses àrees estratègiques, sinó que també obrirà noves oportunitats d’ocupació i creixement econòmic al Samontà, una de les zones d’intervenció prioritària pel govern de la ciutat”. L’intercanviador metropolità de la Torrassa connectarà la Diagonal amb la Granvia, la Zona Franca i el Port, creant un corredor econòmic que facilitarà el flux de persones i mercaderies. “Aquesta infraestructura és vital per integrar millor les diferents zones de la ciutat, però també per capgirar tot el sistema de mobilitat a Catalunya”, ha dit l’alcalde.

David Quirós ha subratllat que L’Hospitalet no es conforma a ser la segona economia local de Catalunya en PIB (6.903 milions d’euros) i en llocs de treball (104.000): “Volem que les oportunitats econòmiques arribin a cada racó de la ciutat. Per això, el desenvolupament de l’intercanviador metropolità és un pas crucial per aconseguir una centralitat econòmica plena a la Barcelona metropolitana, que beneficiï tant grans empreses com petits negocis locals”.

A més, aquest projecte s’emmarca dins una visió de desenvolupament sostenible. La millora de la connectivitat i la creació d’un corredor econòmic no només busquen el creixement econòmic, sinó també la sostenibilitat a llarg termini, alineant-se amb els objectius de neutralitat en carboni i cohesió social.

L’alcalde s’ha compromès davant els empresaris a millorar el manteniment dels espais públics de l’entorn del Districte Econòmic L’H i a apostar per sectors d’activitat integrats en la trama urbana com ara la carretera del Mig. “Acompanyarem les empreses en la renovació de les naus, on hi ha més de 300 cobertes de fibrociment que s’han de retirar abans de 2035 i on es poden instal·lar més de 30 hectàrees de plaques fotovoltaiques”.

David Quirós ha recordat també que la ciutat té una llarga trajectòria teixint aliances publico-privades. En aquest sentit, ha anunciat que ben aviat es constituirà el BioClúster d’Innovació i Salut a Bellvitge, que el projecte L’Hospitalet 6.0 de digitalització de la ciutat —que es desenvolupa amb el Mobile World Capital (MWC)— aviat tindrà el seu epicentre al Mercat de la Florida i que, amb l’ampliació de Fira de Barcelona, s’incrementarà l’aprofitament per part del teixit productiu de la ciutat del turisme de congressos i convencions.

Finalment, l’alcalde ha posat en valor la necessitat de potenciar la nova formació professional, per combatre l’abandonament escolar, per reciclar els professionals i per donar suport a les empreses que necessiten personal qualificat o de substitució, fixant quins sectors i quines ocupacions cal prioritzar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia