Societat

Els germans Roca obriran un restaurant a les destil·leries Macallan d’Escòcia

Els germans Roca obriran a finals d’aquest mes, a Escòcia, el seu primer restaurant fora de Catalunya. L’establiment estarà ubicat a les noves destil·leries de la marca de whisky Macallan, a Craigellachie, a la regió d’Speyside, i oferirà una cuina inspirada en els viatges que els germans han fet per Escòcia. El xef Joan Roca ho anunciat aquesta tarda en una ponència que ha fet durant la mosta San Sebastián Gastronomika.

Tot i que havien rebut incomptables ofertes per obrir restaurants en les grans capitals gastronòmiques del món, els germans Roca sempre s’havien resistit a expandir-se a l’estranger. Durant un temps van instal·lar-se a la capital catalana amb el Roca Moo, ubicat a l’Hotel Omm, on van aconseguir una estrella Michelin amb el xef menorquí Felip Llufriu al capdavant dels fogons. També havien fet diverses gires mundials amb tot l’equip del Celler de Can Roca per portar la seva cuina fins a ciutats com Londres, Hong Kong, Phoenix, San Francisco i Santiago de Xile.

Ara, però, la cuina dels germans Roca s’expandeix fora de les fronteres catalanes amb un nou restaurant a Escòcia. De moment n’han transcendit pocs detalls. Tindrà una capacitat per a una trentena de comensals i es dirà The Macallan TimeSpirit El Celler de Can Roca. De fet, aquesta marca i els germans Roca ja havien col·laborat junts en l’elaboració de whiskys. Joan Roca ha explicat a Donosti que portaran les seves creacions fins a Escòcia perquè es senten “còmodes” amb aquesta casa.

Una cuina de referències escoceses

“Portarem la direcció de cuina i sala i la idea és oferir una oferta de cuina inèdita inspirada en els nostres viatges a Escòcia”, ha detallat a aquest diari Jordi Roca, responsable dels postres del Celler. “Serà una cuina de referències escoceses i amb productes escocesos però feta des de la nostra òptica”, ha afegit. Segons el petit dels germans, el repte d’obrir un restaurant a Escòcia és un “exercici de creativitat” que els estimula i els fa “repensar”: “Són aquests tipus de reptes que ens agraden”. Jordi Roca ha confirmat, també, la bona relació amb la marca escocesa: “Ens va semblar interessant que el primer restaurant fora de casa fos a Escòcia, amb Macallan, una casa amb la qual fa mes de deu anys que col·laborem i en som ambaixadors. Ens hi sentim molt còmodes i és per això que hem acceptat aquest nou repte”.

En la seva ponència a Donosti, a més, Joan Roca ha presentat l’última novetat del Celler: una boira que no es dissipa en l’aire. Es tracta d’un vapor amb base de glicerina que es manté en el plat mentre el comensal se’l menja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia