Societat

societat

Desallotgen onze famílies d’un bloc de pisos al Barri Vell de Girona

Els Mossos d’Esquadra han desallotjat onze famílies d’un bloc de pisos que hi ha al carrer de Bellaire, a les portes del Barri Vell de Girona, aquest dimarts al matí, segons informa l’agència ACN. Es tracta d’un bloc que té 16 pisos i en què la propietat està dividida entre dos titulars. Un d’ells és qui ha executat del desnonament de les onze famílies, mentre que els altres cinc pisos –que també estan ocupats– no tenen data de desallotjament. Serveis Socials de l’Ajuntament de Girona ha ofert un allotjament temporal per a tres famílies que tenen un informe de vulnerabilitat. Les altres vuit, s’han quedat al carrer.

El Sindicat d’Habitatge Socialista de Catalunya assegura que l’edifici té llicència d’ús turístic i, per tant, critiquen que es faci fora a persones que no tenen recursos per pagar un pis per destinar-ho a apartaments. A més, lamenta que la majoria de les famílies que han estat desallotjades han decidit no anar als serveis socials, ja que diuen que s’hi senten “maltractades” pel fet de ser migrants. En aquest sentit, el sindicat afirma que els migrants pateixen “racialització” per part de les administracions i també de les immobiliàries, que, segons ells, els neguen els lloguers dels pisos tot i tenir contractes laborals.

El bloc de Bellaire va ser ocupat ara fa quatre anys. Per entrar-hi, les famílies asseguren que van haver de pagar entre 1.500 i 3.000 euros perquè aquells qui havien entrat a dins dels pisos i canviat els panys els donessin les claus noves.

Famílies vulnerables

Una de les persones vulnerables desallotjades que podrà anar a un allotjament temporal de Serveis Socials és la Desiré, que és mare de tres fills. Explica que ja havien aturat el desallotjament en dues altres ocasions però en aquest cas, els advocats els donaven allargues i finalment han vist avui que des de primera hora del matí els Mossos preparaven un dispositiu per fer-los fora. Divendres passat ja hi van anar uns agents per avisar que els desallotjarien. Malgrat tot, ells han persistit fins aquest dimarts amb l’esperança que potser aturarien el procés. La Desiré assegura que viu amb “angoixa i ansietat” tot el procés, sobretot pels seus fills: “No desitjo a ningú que hagin de passar per una cosa similar.” Ara, assegura que buscarà un pis compartit, però mentrestant es traslladarà a l’alberg que li ha ofert l’Ajuntament de Girona.

Ampli dispositiu

Per tal de garantir el desallotjament s’ha dut a terme un ampli dispositiu policial, que ha blindat el carrer de Bellaire de Girona des de primera hora del matí. Els primers furgons hi han arribat a quarts de sis de la matinada i més tard se n’hi han sumat una desena més. El dispositiu ha acabat amb un detingut perquè els Mossos han trobat una plantació de marihuana en un dels pisos que han desallotjat. L’home està detingut per un delicte contra la salut pública.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia