Societat

Sant Joan de les Abadesses

Retrospectiva de Duaita Prats, que anuncia el seu comiat

L’artista garrotxina Duaita Prats ha inaugurat al Palau de l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses l’exposició No soc una nina, on repassa la seva trajectòria dels últims vint anys amb fotografies, instal·lacions, literatura i treballs periodístics, i anuncia així el seu comiat del món de l’art, que, segons ella, no serà gaire llunyà. En total, aplega un centenar d’obres representatives del que ella mateixa qualifica de “vocació missatgera sense etiquetes”.

En aquesta exposició, en què té la col·laboració d’Eugeni Prieto, Glòria Bosch i Vicenç Altaió, Duaita Prats contraposa tot allò positiu que li ha comportat l’exercici professional, amb els prejudicis –edatisme, sexisme, sectarisme, apriorismes, etc.– amb els quals ha anat ensopegant des que es va iniciar, als anys vuitanta, com a periodista. “La sorpresa ha estat descobrir que l’art tampoc n’és aliè, ans al contrari, sobretot per als qui ens movem als marges del mapa creatiu”, ha indicat.

No soc una nina omple les dues plantes del claustre de l’Espai d’Art L’Abadia fins al 26 de gener del 2025. Aquesta exposició coincideix amb la inauguració recent de les seves últimes creacions escultòriques a l’espai públic, els monuments com La xicota del Drac a Banyoles, o Aloja, guardiana de la porta del Pirineu a Campdevànol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia