Societat

Santa Teresa no decep!

La plaça Vella veu després de set anys el quatre de nou amb folre dels Nens del Vendrell

La Jove de Tarragona planta la gamma extra descarregant el dos de nou amb folre i manilles i carregant el quatre de nou amb folre i l’agulla

La tradicional actuació de Santa Teresa, a la plaça Vella del Vendrell, va veure ahir una gran actuació per part dels locals, els Nens, amb el quatre de nou amb folre, i de la Jove de Tarragona, amb dos gammes extra; i un paper més modest de la Joves de Valls.

Els Nens del Vendrell estan pletòrics. La seva evolució ha anat a l’alça i estan fent un tancament de temporada excepcional. Volien tornar a ser colla de 9 i no només ho han fet, sinó que, a més, ho han fet bé. El primer quatre de nou amb folre després de set anys va arribar diumenge al Concurs i va patir. Els Nens tenien clar que l’havien de regalar a casa, a la plaça Vella. I ahir era el dia. El quatre va pujar després d’un peu desmuntat amb unes mides perfectes i el van descarregar sense gairebé ni suar. Era el primer castell de nou que feien a la plaça Vella després de set anys. I, com no podia ser menys, crits d’una alegria immensa. Tornaven a la plaça tot allò que la plaça els havia donat. I quin orgull!

El quatre arribava en segona ronda, després d’un set de vuit que serveix per treballar molts castellers i pensa no només en el present sinó també en el futur. I, en tercera ronda, tres de vuit, el dotzè, que els va fer cridar allò que tant motiva: “Un pis més!” Qui sap? Potser l’any que ve? En tot cas, els del Vendrell s’han recuperat amb molta ambició i fam de castells.

La Jove de Tarragona va mostrar l’estima que tenen a la plaça Vella amb dos gammes extra. Van començar amb el dos de nou amb folre i manilles, el sisè, que, tot i no tenir les millors mides, la seva experiència va fer que el descarreguessin amb solvència. El gran repte arribava, però, en segona ronda, ja que volien completar per tercer cop a la seva història el quatre de nou amb folre i l’agulla. Després de dos peus desmuntats, el castell va tirar amunt i ho va fer ja amb males mides, remenant de valent, i tothom pensava que es trencaria fins i tot abans de carregar l’estructura de quatre. Però, gairebé de miracle, li van fer l’aleta, van carregar el quatre amb agulla però el pilar no va poder aguantar més tanta batzegada i es va trencar quan l’enxaneta ja havia sortit. Van tancar l’actuació amb el tres de nou amb folre i el pilar de set amb folre.

Mes modesta va ser l’actuació de la Colla Joves Xiquets de Valls, que té el cap posat a la diada de Santa Úrsula. Els vallencs van signar una actuació que gairebé podríem denominar de tràmit descarregant el tres de nou, el quatre de vuit amb el pilar, el dos de vuit amb folre i el pilar de 7 amb folre.

Una diada de Santa Teresa, doncs, que, sobretot per les actuacions dels Nens i de la Jove de Tarragona, mostra per què és una de les històriques i s’estimen els castells.

Altres actuacions

Dissabte

Tarragona

Castellers de Sabadell:

4de8, 3de8, 2de7

Colla Vella:

4de8, 4de8p, 3de8, pde6

Castellers de St. Pere i St. Pau:

3de8, 5de7, 4de7a.

Diumenge

Barcelona

Minyons de Terrassa:

2de8f, 3de9f, 5de8

Castellers de Barcelona:

3de8, 4de8, 7de7

Castellers de Sarrià:

5de7, 2de7(c), 7de7



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia