Infraestructures i serveis

Paneque anuncia un acord per cedir la llotja del port de Blanes a l’Ajuntament

La consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque i Sureda, ha visitat avui Blanes i Lloret de Mar, on s’han dut a terme diversos treballs de reparació i millora. La consellera ha estat acompanyada per la directora general de Polítiques del Litoral, Kiryat Mercado Garrido.

Paneque ha visitat la Confraria de Pescadors del port de Blanes, on ha explicat que s’ha arribat a un acord per cedir properament la Llotja a l’Ajuntament. El 2023 el Govern, a través de Ports de la Generalitat, va invertir 1,6 milions en dues actuacions al port de Blanes. La urbanització de l’entorn de la llotja i la zona de ribera, a banda de mar, en què es van invertir 908.000 euros. Les obres dutes a terme han atorgat un punt de vista més paisatgístic a l’entrada del port; reordenant l’espai i creant noves zones d’ombra, espais enjardinats, una gran àrea de jocs infantils, circuits per a vianants i nous vials.

Per altra banda, es va adequar la coberta de la llotja de peix amb una inversió de 700.000 euros per millorar les condicions de treball del sector pesquer. L’obra ha permès mantenir la funcionalitat estructural de la coberta amb una impermeabilització continua que garanteix la seva estanquitat. També s’han eliminat superfícies de vidre i s’ha millorat l’aïllament tèrmic i la temperatura a l’interior del recinte. L’execució de les obres es va planificar per coincidir amb les dues vedes biològiques del sector pesquer, encerclament i arrossegament, amb l’objectiu de minimitzar l’afecció en l’operativa i compatibilitzar les obres amb l’activitat pesquera.

Visita a Lloret

En el cas del passeig marítim de Fenals, a Lloret de Mar, han finalitzat les obres de reparació d’emergència en un tram molt malmès per diversos temporals, per un import aproximat d’1,8 MEUR. Els treballs es van encarregar pel procediment d’emergència a l’empresa Rubau Tarrés SA, el que ha permès adjudicar-los i executar-los en pocs mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia