Societat

Societat

Mor Vicente Gimeno, expresident de l’Associació de Venedors del Mercat Central de València

L’any 2017 va obtenir el guardó honorífic dels Premis Cotarra del Mercat Central

Qui va ser president de l’Associació de Venedors del Mercat Central de la ciutat de València de 1998 fins al 2011, Vicente Gimeno Sistero, ha mort avui, segons ha informat la mateixa entitat.

Va ser una persona clau en la història del Mercat Central i un dels promotors de la seva transformació als nous temps i a esdevenir un referent del producte fresc. Sota la seva direcció es va executar el gran projecte de rehabilitació d’aquest mercat, el qual els seus orígens es remunten a l’any 1839 amb la inauguració a la mateixa ubicació del Mercat Nou. Amb l’entrada del segle XX, aquell mercat va esdevenir insuficient pel creixement de la ciutat, aleshores l’Ajuntament va convocar un nou concurs i d’aquí va sorgir el Mercat Central, que va ser obra dels arquitectes barcelonins Alexandre Soler March i Francesc Guàrdia Vial, tots dos deixebles de Lluís Domènech i Montaner.

L’any 2017 Gimeno va obtenir el premi honorífic dels Premis Cotorra del mateix mercat, com a merescut reconeixement a la feina feta durant tants anys al capdavant del que és el mercat principal de tot el País Valencià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia