Societat

Apareixen pintades contra l’alcalde de Quart a la façana de l’Ajuntament

La façana de L’Ajuntament de Quart ha aparegut aquesta matí amb cinc pintades contra l’alcalde del municipi, Ferran Rodero (Gent de Quart), que governa en coalició amb el PSC. S’hi podien llegir consignes com ara “Rodero dictador”, “Palol no és Quart” o “Palol serà la teva tomba”. La brigada ha repintat avui mateix aquestes pintades, que ja no són visibles.

El motiu de les pintades tindria relació amb la polèmica al voltant del projecte del pavelló esportiu de Palol d’Onyar, que s’ha d’aixecar on ara hi ha una pista poliesportiva exterior i una pista de tennis. Els veïns s’oposen a l'equipament en aquesta ubicació i durant els últims mesos han recollit signatures per frenar el projecte. Consideren que es perdrà un espai que ara és d’ús públic en benefici del club de bàsquet. Per aquest motiu, havien proposat que es situés en una parcel·la de la zona industrial, a l’altre costat de la carretera de Girona. 

L'alcalde de Quart, però, defensa que aquest equipament es posarà a disposició de totes les entitats esportives del municipi i afegeix que al costat mateix es faran "noves pistes" perquè els nens de Palol hi puguin jugar. "Si estem en aquest punt és perquè en els últims anys no s'ha planificat espais per desenvolupar equipaments, i ara tenim una saturació molt greu. Fins i tot hem d'anar a llogar espais als municipis veïns", manifesta Ferran Rodero. "Fa més de vint anys que no es construeix cap equipament i el poble ha crescut més d'un 60%", afegeix l'alcalde.

Les pintades han aparegut després que dilluns passat es va celebrar una reunió informativa de l’equip de govern sobre els equipaments municipals de Palol d’Onyar. Segons ha pogut saber aquest diari, els veïns esperaven que es tingués en compte la seva opinió, però es van trobar que el projecte ja estava dat i beneït.

L’anunci de licitació d’aquest pavelló exposa que, atesa la falta d’equipaments municipals, el consistori vol cobrir la pista esportiva de Palol d’Onyar amb una estructura desmuntable. El pressupost d’execució és de 515.400 euros. Les obres contemplen el cobriment i el tancament d’aquest espai. També inclouen el subministrament i la instal·lació de mòduls destinats a vestuaris, lavabos i magatzem, així com tots els materials esportius necessaris per a les diferents modalitats esportives. A més, el paviment esportiu anirà acompanyat d’il·luminació LED.

En el ple municipal del mes de juliol, en el qual es va aprovar una modificació del pressupost per fer front a aquesta inversió, entre d’altres, l’alcalde va assegurar que aquest projecte tenia com a objectiu “cobrir la demanda de les entitats esportives municipals així detectades també des de les regidoria d’Esports”. L’oposició en bloc s’ha posicionat contra aquest projecte.

Per la seva part, Carles Gutiérrez, alcalde en l’anterior legislatura i actual portaveu de Quart Actiu a l’oposició, ha condemnat la bretolada: “Aquesta no és la via per queixar-se”. També ha assenyalat, però, que els veïns s’han sentit “enganyats” per l’equip de govern i que al poble “se l’ha d’escoltar”. Rodero es defensa dient que si durant el mandat de Gutiérrez s'haguessin "planificat les coses" no hi hauria aquest problema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia