Administracions

Augment del 2,6% de l’IBI a Sant Cugat i incorporació de la taxa de residus

Lla proposta d’ordenances fiscals per al 2025 de Sant Cugat que es va aprovar provisionalment al ple inclou una actualització de l’IBI del 2,6% per igualar-lo al nivell d’inflació i de PIB, a més d’incorporar com estan fent altres municipis la taxa de recollida i transport de residus. La proposta va comptar amb els vots a favor de l’equip de govern (Junts i ERC), mentre que PSC, CUP i els comuns s’hi van abstenir. Per contra, PP i Vox no hi van donar suport.

La proposta que s’aprovarà definitivament al ple de desembre, inclou passar el tipus impositiu de l’IBI del 0,528 a 0,542%, fet que suposarà un increment del rebut del 2,6%. Carles Brugarolas, tinent d’alcaldia d’Economia, va explicar que fein l’adequació “en línia amb l’expectativa d’inflació i del PIB. En termes reals ni pugem ni abaixem aquest impost ni, per tant, augmentem la pressió fiscal”.

La resta d’impostos, queden igual que al 2024. La proposta d’ordenances fiscals també inclou diverses millores tècniques sense que suposi cap modificació de fons al conjunt d’impostos, taxes i preus públics, asseguren des del govern.

La nova taxa de residus que s’incorpora en compliment de la directiva Europea 2018/851 i la Llei espanyola 7/2022 perquè la ciutadania cobreixi directament el cost d’aquest servei. S’inclouen un conjunt de reduccions a la quota per incentivar la correcta gestió dels residus i s’aplicarà fins a un 5% de descompte al veïnat que acrediti l’ús de les deixalleries i el sistema de reduccions s’ampliarà amb altres mesures una vegada es comenci a implantar el nou servei de recollida de residus que l’Ajuntament té previst adjudicar a finals d’aquest any.

La nova taxa de recollida i transport de residus se suma a la taxa pel seu tractament que és d’àmbit metropolità i que els santcugatencs paguen a través del rebut de l’aigua. El consistori ha calculat que en total recaptarà 7,2 milions d’euros per tal de cobrir el cost de la recollida i el transport de residus al municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia