Societat

gastronomia

Catalunya reivindicarà els seus embotits tot el mes de febrer

És una de les propostes per celebrar el reconeixement del país com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025

Els embo­tits tra­di­ci­o­nals són els pro­ta­go­nis­tes de les acti­vi­tats de febrer que orga­nitza el depar­ta­ment d’Agri­cul­tura, Rama­de­ria, Pesca i Ali­men­tació per cele­brar el reco­nei­xe­ment de Cata­lu­nya com a Regió Mun­dial de la Gas­tro­no­mia 2025 (CRMG25). Amb aquesta ini­ci­a­tiva (din­tre del pro­grama “12 mesos, 12 pai­sat­ges”) es pretén obrir les por­tes a la pro­ducció local del ter­ri­tori, i aquest mes enfo­cat en els embo­tits, entre d’altres coses perquè és el mes de febrer el final de la tem­po­rada de matança del porc.

Un altre pro­grama pen­sat en el marc de la CRMG25 que es diu “Herois del rebost” enco­ratja i dona aju­des a les orga­nit­za­ci­ons pro­fes­si­o­nals dels dife­rents pro­duc­tes ali­men­ta­ris cata­lans a desen­vo­lu­par pro­jec­tes con­junts de pro­moció i valo­rit­zació d’aquests ali­ments. És doncs, a par­tir d’aques­tes dues línies –12 mesos, 12 pai­sat­ges i herois del rebost– que aquest mes de febrer es rei­vin­di­carà els embo­tits clàssics cata­lans com les boti­far­res, els fuets, les llon­ga­nis­ses, les seca­llo­nes, el bull, el bisbe, la sobras­sada o el pa de fetge i mig país, sobre­tot a les zones pro­duc­tors, s’omplirà d’acti­vi­tats, tant per a la ciu­ta­da­nia en gene­ral com per pro­fes­si­o­nals del sec­tor.

Aquest cap de set­mana pas­sat, pri­mer cap de set­mana de febrer ja es va fer la pri­mera jor­nada amb acti­vi­tats rela­ci­o­na­des amb els embo­tits. Entre d’altres es van fer diver­sos tasts d’embo­tits diri­gits a l’Osona. El pro­per dis­sabte, dia 8, es fa l’acti­vi­tat Païssa Gas­tronòmica al Soler de N’Hug a Prats de Lluçanès .

Tuf­fo­rum de Vic

Diu­menge 9 es farà la jor­nada “Viu l’embo­tit”, un recor­re­gut per qua­tre tasts únics dela comarca d’Osona. Hi haurà la pos­si­bi­li­tat de mari­dar embo­tits oso­necs tru­fats amb vins Panadès Ale­many, de Vic, en el marc del Truf­fo­rum Vic . El dia 16 es repe­teix l’experiència a l’Osona però aquest cop els embo­tits es mari­da­ran amb cer­ve­ses del Mont­seny.

També el dia es fa a la Gar­rotxa la jor­nada Por­cus Refi­na­tus, una capa­nya que rei­vin­dica els pro­duc­tes deri­vats del porc.

A la pàgina ofi­cial de CRMG25 hi ha totes les acti­vi­tats pro­gra­ma­des pel govern per cele­brar aquesta efemèride gas­tronòmica de país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.