Societat

Poder verd a l'Arboç

La jornada castellera

Sense rival. Quan falten quatre dies per a la gran festa de Sant Fèlix, els Castellers de Vilafranca han confirmat que es troben en un estat de forma extraordinari. Ahir es van presentar a l’Arboç del Penedès després d’haver descarregat el 3 i el 4 de 9 al Catllar el dia abans, i no solament van repetir-los, sinó que van culminar la seva gran actuació descarregant la seva segona torre de 9 amb folre i manilles de la temporada, el segon castell de gamma extra que es veu enguany. Una obra castellística impressionant que va entusiasmar l’afició local. Els verds arriben a la gran cita en un moment especialment dolç i amb la moral pels núvols per afrontar el gran objectiu del 3 de 10. En aquest sentit, el 3 de 9 d’ahir va ser una molt bona prova.

I si a la “galàxia verda” tot bufa a favor, en el si de la Colla Vella dels Xiquets de Valls les cares denoten preocupació i empipament. I és que els rosats van haver d’afrontar el cap de setmana decisiu per calibrar les seves opcions reals amb doloroses baixes d’efectius titulars, com a conseqüència de la caiguda patida set dies abans a Gràcia amb aquell maleït quatre amb el pilar (potser és oportunista escriure-ho ara, però és que és tan evident que aquell castell, en aquells moments i amb aquells antecedents, no s’havia d’haver ordenat mai, que fa molta ràbia). Una factura excessiva que la colla va començar a pagar dissabte al Catllar, on li va caure el seu valor més segur, el 5 de 8. Instants abans, la Vella havia descarregat el 3 de 9, un castell que ahir, amb molt de coratge, van repetir a l’Arboç. És tota l’artilleria que els queda. Abans de la desGràcia, els rosats estaven en condicions de plantar cara als verds a casa seva: a Vilafranca se les hauran amb la Colla Joves per veure qui és capaç de firmar el triplet. En castells els errors es poden pagar molt cars i aquesta n’és la prova.

D’altra banda, a Igualada, els Minyons de Terrassa i la Colla Joves van plantejar uns programes en consonància amb el fet que ni els uns ni els altres estan en condicions d’assumir més riscos dels estrictament necessaris: els terrassencs han vist agreujats els seus ja coneguts problemes de canalla, mentre que els vermells continuen esperant un Sant Fèlix salvador. A la capital de l’Anoia el 2 de 8 dels terrassencs va ser el més destacat que es va poder veure, mentre que els vermells no van passar del 3 de 8. Que dijous els astres els siguin favorables.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.