Societat

Un sindicat d'Agents Rurals diu que la jutge no els va deixar investigar l'incendi d'Horta després del 24 de juliol

Asseguren que van voler continuar fent gestions i que els ho va impedir el secret de sumari

El sindicat Comissions Obreres (CCOO) dels Agents Rurals ha revelat aquest dimarts que la jutge de Gandesa no els va deixar investigar l'incendi d'Horta de Sant Joan després del 24 de juliol, en decretar el secret de sumari i encarregar la investigació als Mossos d'Esquadra. Els agents van intentar continuar investigant "altres circumstàncies de possible rellevància aportades per comentaris de la gent del territori" sobre l'origen del foc, ja que per experiència sabien que són "persones que sempre acostumen a representar una de les millors fonts d'informació".

En aquest sentit, quan van demanar al telèfon 112 el llistat de trucades de l'avís d'incendi rebudes en la franja horària corresponent a l'inici de l'incendi els van contestar que la jutge ho havia denegat perquè hi havia secret de sumari.

D'altra banda, sobre l'informe de l'Agència Espanyola de Meteorologia (AEMET), el sindicat ha tornat a recordar que "no conté cap paraula de menyspreu vers la hipòtesi dels Agents Rurals, ja que no la descarta al 100%, ni la invalida".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.