Societat

El bomber supervivent a l'incendi d'Horta: "Estic sol i cremat. Fills de puta, veniu-me a buscar"

Els acusats de provocar l'incendi haurien assegurat a la jutgessa que va "la mà del diable" va calar foc al bosc

L'advocat d'una de les famílies dels bombers morts al foc d'Horta de Sant Joan el juliol passat, Pau Simarro, ha explicat aquest dimecres que a l'informe dels bombers del dia de l'incendi hi consten els senyals d'auxili que els equips a peu de pista van fer en repetits cops a la central de Lleida. L'última comunicació –a les 16.16 hores– la va fer l'únic supervivent dels GRAF de Lleida, Josep Pallàs, i deia: "Estic sol i cremat. Fills de puta veniu-me a buscar".

En base a això, Simarro assegura que els cinc bombers van perdre la vida per una "mala gestió" ja que creu que "algú no estava al seu lloc quan tocava o no es van prendre les decisions correctes".

"La mà del diable"
D'altra banda, l'advocat ha explicat que els detinguts per l'incendi van negar davant la jutgessa de Gandesa tenir cap intenció de prendre foc i afirmaren que va ser "la mà del diable".

El representant dels familiars de Ramon Espinet, bomber víctima de l'incendi, ha anunciat que presentarà acusació contra els dos acusat, tot i que encara ha de decidir quina serà la formulació. És a dir, si opta per delicte d'incendi forestal amb agreujants per l'extensió cremada i per causar la mort de cinc persones, o si els acusarà d'homicidi imprudent tenint en compte que l'auto de presó apunta a que van provocar l'incendi intencionadament.

A més a més, Simarro ha sol·licitat, en qualitat de testimonis, la declaració de quatre caps dels bombers, el vigilant del seu grup i un tècnic de les brigades BRIFF de Daroca, que van retirar-se de primera línia. També ha demanat a la jutgessa que un metge forense valori la possibilitat de que declari el bomber supervivent, que segueix en recuperació.

Els Mossos, d'altra banda, ja han pres declaració a Josep Pallàs, preguntant-li si el sistema de comunicació era inactiu el  i si hauria seguit a primera línia en cas de saber la situació real de l'incendi. Segons Simarro, el bomber ha contestat negativament a les dos preguntes. 


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.