Societat

SOCIETAT

Cubelles inaugura un altre casal per a la gent gran

L'Ajuntament preveu posar en marxa un servei de menjador per a la tercera edat al nou equipament

Trobades intergeneracionals i un banc de treball són dos dels projectes del centre

El nou casal municipal per a la gent gran de Cubelles, cedit per Caixa Penedès al municipi, va quedar gairebé petit durant l'acte d'inauguració, ahir a la tarda: unes 200 persones van assistir a l'estrena d'un local que permetrà doblar l'espai municipal destinat a la tercera edat, que ara assolirà els 500 m². Situat al passeig de Narcís Bardají, al centre del poble, el que fins ara era el casal de la gent gran de l'entitat bancària s'obre a tota la ciutadania gràcies a un acord amb l'Ajuntament.

Caixa Penedès ha cedit al consistori l'equipament i, a banda d'això, farà una aportació econòmica anual de 3.000 euros enguany i de 9.000 euros els següents anys per al pagament de les despeses generals pròpies de les activitats del casal. D'altra banda, l'Ajuntament es farà càrrec de les gestions i despeses derivades del manteniment i conservació de l'espai. El personal que hi treballarà serà contractat per l'Ajuntament i actuarà sempre sota la seva direcció i dependència.

El local, que va ser remodelat recentment i que és accessible a les persones amb problemes de mobilitat, està situat a pocs metres del Centre Social, en el qual la gent gran tenia el seu espai al municipi.

Aquest equipament mantindrà les seves instal·lacions per a la tercera edat, amb la idea que els actes amb més assistència, com són festes o berenars, es continuïn celebrant allà, i les activitats més tranquil·les es ressituïn al nou casal. Gimnàstica, ioga o una coral són algunes de les activitats que se celebren al casal i que es podrien ampliar.

LA XIFRA

500
metres quadrats
és l'espai de què disposarà a partir d'ara la gent gran de Cubelles amb els dos casals municipals

LA FRASE

El nou casal és una oportunitat per a tots nosaltres. Suposarà un canvi molt important per a la gent gran
Maria Lluïsa Romero
Alcaldessa de Cubelles


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.