Societat

L'alt risc d'incendis obliga a restringir l'accés a diverses zones del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre

La Generalitat activa el nivell 3 del pla especial d'emergències per incendis forestals

El Pla especial d'emergències per incendis forestals a Catalunya (Infocat) continua en fase d'alerta, i, en base a les actuals condicions meteorològiques, el risc d'incendi forestal és molt alt, per això, la Generalitat ha activat el nivell 3 a les muntanyes de Tivissa-Vandellòs-Llaberia-Pradell (Baix Camp, Priorat, Ribera d'Ebre i Baix Ebre), a la Serra del Montsant (Priorat, Garrigues i Ribera d'Ebre) i als Ports de Tortosa-Besseit (Baix Ebre, Montsià i Terra Alta).

L'activació del nivell 3 a aquests massissos implica la restricció d'accés a totes aquelles persones que no tinguin una relació de veïnatge amb la zona.

Aquest episodi d'altes temperatures acompanyades de baixes humitats tindrà especial importància al litoral i pre-litoral, sobretot cap a les comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre, així com en algunes zones de l'interior.

Medi Ambient recorda que en aquestes circumstàncies la col·laboració ciutadana és essencial per evitar els incendis forestals. Per això Protecció Civil insisteix en què s'extremin les precaucions especialment en nuclis de població i zones urbanitzades situades dintre o en la proximitat de masses forestals per tal d'evitar punts d'ignició davant l'elevat risc d'incendis, i seguir els següents consells: no fer foc al bosc ni al voltant, no llançar llumins ni cigarretes, ni fer focs artificials en zones properes al bosc i no circular amb el vehicle fora dels camins autoritzats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.