Societat

Els segrestats catalans podrien estar en "perill" per les altes temperatures

El matrimoni italià alliberat divendres passat per Al-Qaida diu que el principal problema és la calor

Sergio Cicala i Filomena Kabouree, el matrimoni italià alliberat divendres passat per Al-Qaida al Magrib Islàmic (AQMI), ha assegurat avui que els seus captors els van tractar bé i han expressat la seva por pels dos cooperants catalans en mans del grup terrorista, Albert Vilalta i Roque Pascual, ja que han assegurat que la calor del desert és infernal i per tant podrien estar "en perill".

El matrimoni italià no estava retingut al costat d'Albert Vilalta i Roque Pascual, però Cicala ha expressat avui la seva preocupació. "Fa molta calor ara mateix i és molt important que Europa entengui que no pot trobar una solució a aquest problema sola, sinó mitjançant la cooperació amb Burkina Faso, Mali i altres països àrabs", ha subratllat l'exostatge italià. "Hi ha d'haver una solució ràpida perquè estan en perill", ha subratllat.

"Honestament, ens van tractar bé. Mai vam estar lligats", ha explicat Kabouree, en les primeres declaracions des que ella i el seu marit van ser alliberats a Mali la setmana passada. "Vam menjar bé, fins i tot teníem pa i llet per esmorzar. Ens van donar tot el que ells menjaven. L'únic problema era la calor", ha afegit Kabouree, natural de Burkina Faso.

Diversos països afectats per la presència de l'AQMI s'han esforçat per col·laborar de manera efectiva contra aquest grup terrorista, que s'ha aprofitat de la vasta i escassament poblada zona fronterera entre Algèria, Mali, Níger i Mauritània. Aquests quatre països tenen previst crear una base militar conjunta a Tamanrasset, al sud d'Algèria, per contrarestar aquesta amenaça, segons ha informat precisament aquest dijous Alger.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.