Societat

L'incendi forestal de Sant Mateu de Bages, en fase de control després de cremar 180 hectàrees

El foc ha començat en uns rostolls i s'ha escampat cap al bosc

L'incendi de Sant Mateu de Bages ha quedat encerclat i en fase de control aquest dilluns al vespre, després de sis hores avançant fins a arrasar unes 180 hectàrees, de les quals un 75% són al bosc i el 25% restant, en àrees de conreu.
 
Una seixantena de dotacions terrestres i deu mitjans aeris –entre els quals, dos hidroavions del ministeri de Medi Ambient– han treballat en les tasques per extingir les flames, entre els nuclis de Salo i Callús. Molts dels efectius terrestres s'hi quedaran tota la nit per acabar d'apagar el foc i remullar la zona per evitar revifades.

El cap de l'incendi ha entrat al municipi de Cardona, però els bombers l'han aturat. El flanc esquerre, en canvi, es mantenia més actiu i els bombers han anunciat que cal treballar-hi encara durant hores per evitar perdre'n el control.

El foc ha estat detectat cap a dos quarts de quatre de la tarda i, segons els bombers, ha començat en uns rostolls agrícoles, a prop del punt quilomètric número 8 de la carrereta BV-3002. Després, les flames s'han escampat fins a la zona del bosc.

La comarca del Bages ha estat molt castigada per les flames en els últims anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.