Societat

Moren el pilot i el copilot d'un helicòpter dels bombers de la Generalitat en un accident a Mollet

L'aparell participava en l'extinció d'un incendi a les Franqueses del Vallès i ha caigut mentre carregava aigua

El pilot i el copilot d'un helicòpter contractat pels Bombers de la Generalitat per a la campanya d'estiu ha mort aquest dilluns al migdia, cap a les dues, quan l'aparell ha caigut a Mollet del Vallès mentre carregava aigua al camp de tir olímpic.

José Luis D.D., de 36 anys, el pilot, ha estat evacuat amb pronòstic molt greu a l'hospital Vall d'Hebron amb un helicòpter del RACC. Posteriorment, el centre hospitalari n'ha confirmat la mort. El copilot, Sergi EM, de 30 anys, ha mort a l'acte.

L'helicòpter, contractat pel Departament d'Interior per a la campanya forestal, pertanyia a l'empresa TAF Helicòpters, que té la seva base principal a l'aeroport de Sabadell.

Les dues víctimes, personal d'aquesta empresa, tenien una llarga experiència en el pilotatge i moltes hores de vol. Segons han indicat fonts de TAF als portaveus dels bombers, el pilot tenia més de 2.100 hores de vol com a comandant i l'operador de vol ho era des de l'any 2007.

En el moment de l'accident, l'helicòpter tornava d'un incendi a les Franqueses del Vallès. El foc s'havia detectat a les dotze del migdia i ha cremat uns quants pneumàtics al camí rural de Samalús. Les flames també han afectat matolls de la zona, però ràpidament s'han controlat, i el bosc no s'ha cremat perquè l'àrea estava humida. En l'extinció han participat 4 dotacions terrestres i dos mitjans aeris.

Segons que ha informat l'empresa, TAF Helicòpters, l'aparell sinistrat, model AS350 B3, tenia un dipòsit amb una capacitat de càrrega de 1.200 litres d'aigua. Ha estat mentre carregava aigua en una bassa al camp de tir olímpic que l'aparell ha quedat fora de control i ha caigut.

Aviació Civil ha obert una investigació, amb la col·laboració dels Bombers de la Generalitat i la policia científica dels Mossos d'Esquadra, per esbrinar les causes de l'accident.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.