Societat

Millet va fer auditar el conseller delegat d’Agrupació Mútua

L’expresident d’Agrupació Mútua va encarregar a KPMG un informe sobre les actuacions de Jordi Conejos  i va recórrer a dos bufets d’advocats per saber si podia acusar-lo penalment

L’adéu de Jordi Conejos com a conseller delegat d’Agrupació Mútua el juliol del 2008 va estar envoltat d’un fort enfrontament amb qui era el president de l’entitat en aquell moment, Fèlix Millet. Potser per això, o perquè els membres del consell d’administració no veien clares les inversions que Conejos havia impulsat a AMCI Habitat –la immobiliària participada en un 70% per la mútua– a Bulgària i Reggio de Calàbria, Millet, tot just després del comiat de Conejos, va encarregar a la consultora KPMG una “auditoria forense” per examinar les seves actuacions.

Segons ha pogut saber l’AVUI de fonts de l’entitat, l’informe forense de KPMG, tramès a la mútua el gener d’enguany –Millet en va ser president fins al juliol– va qüestionar algunes de les inversions i va aconsellar al consell que les revisés amb lupa. D’acord amb això, Millet va acudir a un bufet d’advocats penalistes per si es podien derivar responsabilitats de Conejos. A la primavera, Millet va rebre la resposta: no hi havia indicis per acusar-lo penalment. Però, tot i així, va insistir en el seu propòsit i va contractar un nou despatx d’advocats per dictaminar si podia exigir responsabilitats a Conejos per les inversions d’AMCI Habitat.

En aquest cas, la resposta va arribar massa tard, al setembre, quan ja havia dimitit com a president de la mútua per l’afer del Palau. I és precisament aquest nou informe jurídic el que el consell d’administració destituït la setmana passada volia estudiar en la junta convocada per aquest dilluns per decidir si es prenien, o no, accions judicials.

El paper del consell
Precisament, el paper que ha tingut el consell de l’entitat en les inversions d’AMCI Habitat ha estat un dels temes discutits en l’acta d’inspecció del ministeri i les posteriors al·legacions de la mútua. Així, si en l’acta d’inspecció del ministeri, on consta l’existència de l’informe forense de KPMG i el fet que no s’havien pres accions legals, es considera que totes les inversions es feien amb l’aprovació de la direcció de la mútua, presidida fins al juliol d’enguany per Millet, en les al·legacions presentades per la mútua al setembre s’especifica el contrari. Segons fonts consultades, el consell només era “informat vagament” de les inversions d’AMCI Habitat, però en cap cas les aprovava.

“Al seu moment Conejos ens va parlar de les bondats de fer un complex a Bulgària, però nosaltres no vam decidir res”, diuen des de l’entitat. Fonts properes a Conejos, per contra, han reiterat que totes les inversions que ell va impulsar es van fer amb l’aprovació de la mútua, circumstància que sembla ratificar el ministeri, que en la resolució que ha motivat la intervenció reitera que el consell d’administració d’Agrupació Mútua dóna llum verda a les inversions.

Ara seran els nous administradors els que hauran de decidir què fan amb tota aquesta documentació. Precisament ahir es va fer públic que Pere Galí, nomenat diumenge per pilotar les desinversions de la immobiliària, ha entrat al consell d’AMCI Habitat, que seguirà presidint Josep González.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.