Societat

Una de cada sis persones a Catalunya es troba al llindar de la pobresa

Una de cada sis persones a Catalunya es troba al llindar de la pobresa, la qual cosa representa una taxa de risc del 17,2%, segons la "Memòria Socioeconòmica i Laboral de Catalunya", elaborada pel Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya.

El document situa el llindar de la pobresa de Catalunya en els 7.470 euros anuals, a diferència d'Espanya, en què la quantitat és de 6.346,8 euros, ja que la pobresa relativa es mesura d'acord amb la distribució de la renda d'una societat determinada.

Perill: dones majors de 65 anys
En termes generals, el 18,4% de les dones es troba al llindar de la pobresa i un 16,0% dels homes corren el risc de trobar-se en situació de pobresa.

Respecte a la composició de la llar, un 38,7% de les persones que viuen soles són susceptibles de ser pobres i la situació empitjora si la persona que viu sola és més gran de 65 anys, ja que una de cada dues persones més grans de 65 anys que viuen soles està en risc de pobresa.

La memòria indica que el 36,4% de les persones que viuen en llars monoparentals es troben en situació de risc, mentre que la taxa més baixa, un 9,2%, es troba a les llars formats per dos adults menors de 65 anys sense fills dependents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.