Societat

La contra

Acordionistes a la plana

Un total de catorze aficionats d'aquest instrument musical d'arreu de les comarques gironines van participar ahir en la XV Trobada de la Pineda Fosca de Cassà de la Selva

Un total de catorze acor­di­o­nis­tes d'arreu de les comar­ques giro­ni­nes van par­ti­ci­par ahir a la tarda en la XV Tro­bada de la Pineda Fosca, un espai muni­ci­pal pri­vi­le­giat situat en una zona de camps –durant la Guerra Civil espa­nyola hi havia un camp d'avi­ació– i a tocar de la riera Ver­neda, al terme de Cassà de la Selva. Una tro­bada que va aple­gar unes 700 per­so­nes, mol­tes de les quals abans de les actu­a­ci­ons dels acor­di­o­nis­tes van gau­dir de l'àpat que ofe­ria la mateixa enti­tat que ges­ti­ona la Pineda Fosca i orga­nitza la tro­bada, Amics de la Pineda Fosca, que és pre­si­dida per Jordi Fri­gola. Un àpat amb arròs, boti­farra, postres i cafè, que aquest any va tenir un petit entre­banc pel retard de l'arri­bada del pa.

La pri­mera d'obrir la tro­bada d'acordió va ser Dolors Rubio, veïna de Cruïlles, que té reper­tori propi amb lle­tra i música. A par­tir d'aquí van actuar Paco Cuéllar, de Llam­bi­lles; Pere rei­xach, d'Olot; Anto­nio García, de Cassà de la Selva; Joan Cana­lies, d'Olot; Lluís Par­ra­mon, d'Olot; Joan Crous, de Cassà de la Selva; Sal­va­dor Juncà, de Cam­pro­don; Miquel Macias, de la Vall d'en Bas. Pedro Martínez, d'Olot; Pep Van­cell, de Sant Feliu de Codi­nes, i Montse Casa­nova, de Cassà de la Selva. A més, van par­ti­ci­par-hi dos alum­nes de Casa­nova: els joves Martí Casabò i Maria Plana, ambdós també de Cassà de la Selva. En aca­bar l'audició, els acor­di­o­nis­tes van ser guar­do­nats amb una placa com­me­mo­ra­tiva de la tro­bada. En aquesta edició no hi va ser Robert Mit­ja­vila, de can Raba­nisa de Cassà de la Selva, que va ser qui va impul­sar la tro­bada d'acor­di­ons a través de l'enti­tat que ges­ti­ona la Pineda Fosca. Mit­ja­vila tocava a Amer a través d'un duet. En la pri­mera edició hi van par­ti­ci­par sis acor­di­o­nis­tes, entre els quals hi havia el músic impul­sor, i amb el temps la tro­bada s'ha anat con­so­li­dant i con­ver­tint en un punt de referència dels amants d'aquest sin­gu­lar ins­tru­ment de vent. L'acordió per­tany a la família d'ins­tru­ments aeròfons mecànics. Està for­mat per una manxa feta de plecs de cartró reco­berts amb roba i dues cai­xes harmòniques de fusta amb botons o tecles dis­po­sa­des a banda i banda.

La tro­bada d'acor­di­o­nis­tes va con­ti­nuar amb una breu can­tada d'hava­ne­res, que va tenir la impli­cació dels grups els Pan­xuts de Cassà de la Selva i els Tapers de Pala­fru­gell. I amb la posta de sol, la festa va aca­bar amb una selecció de balla­bles de saló.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.