Societat

gastronomia

L'Algadir del Delta

El res­tau­rant i hotel L'Alga­dir del Delta, inau­gu­rat a finals de l'estiu del 2007 per la família Capi­lla-Pepiol, va néixer amb l'objec­tiu d'ofe­rir als usu­a­ris un lloc, en ple cor del Delta, on gau­dir de la tran­quil·litat, la qua­li­tat i l'exqui­si­desa d'aquest ter­ri­tori tan sin­gu­lar de les comar­ques tar­ra­go­ni­nes, i de la seva també pecu­liar gas­tro­no­mia tra­di­ci­o­nal. Després d'haver obtin­gut el cer­ti­fi­cat de la carta euro­pea de turisme sos­te­ni­ble, L'Alga­dir del Delta ha rebut l'eco­e­ti­queta ecològica euro­pea, i s'ha con­ver­tit així en el pri­mer res­tau­rant i hotel de Cata­lu­nya que dis­posa d'aquest segell ecològic en l'àmbit euro­peu. La notícia va arri­bar a prin­ci­pis de novem­bre, quan el Depar­ta­ment de Medi Ambi­ent i Habi­tatge de la Gene­ra­li­tat va comu­ni­car a l'esta­bli­ment la con­cessió de la cer­ti­fi­cació màxima de qua­li­fi­cació ambi­en­tal, cre­ada l'any 1992 per la Unió Euro­pea, que garan­teix als con­su­mi­dors la cor­recció ambi­en­tal. La presència d'aquesta eti­queta ecològica suposa el com­pli­ment d'uns cri­te­ris ambi­en­tals selec­tius, trans­pa­rents i amb infor­mació científica, així com d'apti­tud en l'ús amb què garan­tei­xen que la qua­li­tat és igual o supe­rior a la resta de pro­duc­tes o ser­veis.

L'esta­bli­ment, inte­grat arqui­tectònica­ment en les cases del vol­tant i la natu­ra­lesa del parc natu­ral, dis­posa d'onze habi­ta­ci­ons temàtiques sobre el delta i el Montsià. D'altra banda, el res­tau­rant ofe­reix una degus­tació dels pro­duc­tes típics del delta de l'Ebre, cuina tra­di­ci­o­nal i també d'autor. Ini­ci­al­ment, el super­vi­sor de cuina era el pro­fes­si­o­nal Fer­nando Boria (actu­al­ment jubi­lat), que tots els bons gastrònoms recor­dem de quan tenia res­tau­rant propi a la sor­tida de Sant Car­les de la Ràpita (Fer­nan­del). Avui, sota la direcció de Joan Capi­lla, la cuina ofe­reix ela­bo­ra­ci­ons típiques del ter­ri­tori, amb pro­duc­tes de la zona i altres con­re­ats al mateix hort dels pro­pi­e­ta­ris de l'esta­bli­ment. Entre les espe­ci­a­li­tats, cal esmen­tar les cro­que­tes d'ànec amb Jabugo, les albergínies amb bran­dada de bacallà, el suquet de peix de la Ràpita, el suquet d'escrita, el con­fit d'ànec amb pru­nes i l'arròs caldós amb esca­mar­lans rapi­tencs, i, pel que fa a les postres, el tira­misú i el pastís de mató amb fruits secs. El res­tau­rant també ofe­reix un menú diari per 21,70 euros i un de degus­tació per 41 euros. La carta de vins té unes 40 referències i el vi de la casa varia segons la reco­ma­nació del direc­tor de sala (DO cata­la­nes), per 10 euros apro­xi­ma­da­ment. S'acon­se­lla començar l'àpat amb un bon gintònic o còctels clàssics –un Negroni, un Bronx, un Whisky Sour...–. Capi­lla diri­geix l'esta­bli­ment amb el suport de la dona, Cynt­hia del Pino. És con­ve­ni­ent fer la reserva.

Adreça:
Ronda dels Pins, 27. Poblenou del Delta, Amposta
Telèfon:
655 13 27 43
Horari:
de 13.30 a 16.00 h i de 21.00 a 23.00 h. No tanca
Serveis:
Diners, Master Card, 6000 i Visa. Un menjador privat per a fins a 45 comensals
Correu electrònic:
reserves@hotelalgadirdelta.com
Web:
www.hotelalgadirdelta.co


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.