Societat

Infraestructures

Darrer tram d'obres del Segarra-Garrigues

Inici de la cinquena i última fase del canal principal, amb un cost de 67 milions

Agricultura s'havia compromès a començar enguany

El 2013 estarà enllestit l'eix troncal, entre la presa de Rialb i l'Albagés

Tot el canal Segarra-Garrigues està en obres o en fase de posada en servei. Acuaebro, l'empresa pública de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), que dirigeix l'es conseller i ex alcalde de Lleida, Antoni Siurana, ha començat els treballs del cinquè i darrer tram del canal. Es tracta d'un recorregut de 22 quilòmetres que creua les Garrigues, entre Cervià de les Garrigues i l'Albagés, i que desemboca al futur embassament de cua del canal en aquesta darrera població. El 2013, si es compleixen les previsions d'Acuaebro i el Ministeri d'Agricultura, estarà enllestit i operatiu el canal principal. Aquest neix a la presa de Rialb, a Ponts (Noguera), i després de creuar la Segarra, l'Urgell, el Segrià i les Garrigues, acaba a l'Albagés. És a dir, 84,7 quilòmetres de recorregut i la possibilitat de regar 70.150 hectàrees de secà.

No obstant això, les imposicions europees per protegir determinades aus han provocat que 42.000 hectàrees estiguin sota protecció ambiental i el regadiu estigui limitat.

Del canal principal en surten molts ramals, que executa la Generalitat i que són els que faran arribar l'aigua a les finques dels pagesos.

Els dos primers trams, gairebé des de Ponts i fins a Tàrrega, estan enllestits i operatius. El tercer està executat en un 75% i el quart tram es troba al 40%, mentre que la presa d'Albagés tot just s'acaba de començar.

El cinquè i darrer tram es va adjudicar a un grup d'empreses per 67 milions d'euros i un termini de 34 mesos. Les obres inclouen tres aqüeductes i dos túnels, a més de sifons i un pas subterrani sota el TGV.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Portu regala la Champions al Girona

Girona
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella