Monogràfics

ASCÓ (Ribera d'Ebre)

VIII Festa de la Clotxa

Esmorzar de tros

Quan ana­ven a tre­ba­llar al camp, els page­sos de la Ribera esmor­za­ven clotxa, un pa obert ple de tomàquet, ceba, aren­gada i alls esca­li­vats, ben ama­nit amb oli d'oliva. Amb el temps, aquesta menja s'ha con­ver­tit en un plat tra­di­ci­o­nal a la zona. Des de fa vuit anys, el Con­sell Comar­cal orga­nitza una festa gas­tronòmica amb la clotxa com a pro­ta­go­nista, que aquesta edició tindrà lloc a Ascó. El can­tau­tor i gastrònom Pere Tàpias serà qui pre­sen­tarà la diada, que serà ame­nit­zada per la banda Penya La Ribe­re­nya d'Ascó. A més, la festa enceta unes jor­na­des gas­tronòmiques que se cele­bra­ran fins al dia 1 de maig: 17 res­tau­rants ofe­rei­xen a la seva carta la clotxa tra­di­ci­o­nal o vari­a­ci­ons del plat, com ara la clot­xada o els peca­dets de clotxa.

27 de febrer. A la plaça del Casal - Rambla Catalunya, a les 11h. Tiquet degustació, 3 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.