Societat

canet de mar

La Generalitat anuncia que la residència Els Garrofers s'obrirà a l'abril

Encara, però, s'ha de signar el conveni perquè l'equipament per a persones amb discapacitat psíquica formi part dels centres vinculats a l'administració

L'alcalde de Canet de Mar i president de la Fundació Els Garrofers, Joaquim Mas (PSC), es mostrava satisfet ahir per la notícia que el centre assistencial ja té data d'obertura. Serà l'1 d'abril, segons li va comunicar la directora general de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS), Carmela Fortuny. Aquesta és la data oficial perquè es posi en marxa el centre assistencial, però abans s'ha de formalitzar el conveni amb una signatura i acabar de concretar aspectes importants, com ara la quota que aporta l'administració per a cadascun dels residents atesos al centre. També serà el moment de posar damunt la taula el pressupost de què disposa l'administració i les previsions que ha fet la fundació per engegar el centre.

L'interès de la Generalitat perquè el centre residencial Els Garrofers entri en funcionament arriba després de l'ultimàtum de la fundació pel temps d'espera i les despeses acumulades els últims mesos. L'alcalde ja va advertir que no es podia aguantar gaire temps més si el centre no obria. Els Garrofers es va inaugurar el juliol de l'any passat, però les últimes inspeccions no es van fer fins a final d'any. Tot i que l'equipament té capacitat per a unes seixanta places, ja es va acordar posar en marxa el servei de residència progressivament. Tal com explicava ahir la presidenta de l'associació Terra i Cel, Anna Segura, els primers residents només seran una vintena.

LA DATA

1.04.2011
És la data que s'ha fixat per a l'entrada en funcionament del centre assistencial.

LA XIFRA

20
són els residents que es preveu que entrin al centre a partir de l'1 d'abril, en espera que es vagi omplint.

Concretar el conveni com més aviat millor

En les converses entre la fundació i la Generalitat s'han de formalitzar i concretar els aspectes econòmics que es fixaran en el conveni. Per això la setmana vinent confien poder fer la primera trobada i comparar els números que tenen els uns i els altres. La intenció és que també es pugui fixar en quin termini s'aniran incorporant els altres residents fins a tenir la plena ocupació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.