Urbanisme

Canet demanda l'empresa que va construir Els Garrofers

L'Ajuntament calcula que reparar les múltiples deficiències de l'edifici, que funciona des del 2011, té un cost de 700.000 euros

El consistori també treballa per regularitzar el funcionament del centre per a discapacitats

L'Ajuntament de Canet ha interposat una demanda contra la constructora que va aixecar el centre per a discapacitats psíquics i físics Els Garrofers, que es va inaugurar el juliol del 2010 però no va entrar en funcionament fins a l'abril del 2011. Segons explica l'alcaldessa, Blanca Arbell (ERC), l'escrit es va presentar als jutjats la setmana passada, després que no fructifiquessin les converses amb la firma amb què feia un any que es negociava. Les deficiències detectades són, entre altres, goteres i filtracions d'aigua a les parets. “Des de l'Ajuntament també hem hagut d'assumir el canvi del terra dels lavabos i de la cuina perquè no estava adaptat a les necessitats dels usuaris”, precisa Arbell, que xifra en 700.000 euros la inversió que s'ha de fer per resoldre els problemes, que s'ha fet constar en la demanda. L'alcaldessa reclama que l'empresa constructora assumeixi les actuacions necessàries i recorda que el centre residencial, amb una capacitat total per a 60 usuaris, “no pot continuar arrossegant aquestes mancances”. Paral·lelament als desperfectes de l'edifici, l'alcaldessa va avançar que el consistori està treballant per regularitzar la situació d'Els Garrofers, que va començar a funcionar com una fundació privada, impulsada per l'entitat sense ànim de lucre Terra i Cel. “En tant que és un espai aixecat en uns terrenys municipals i que el consistori hi col·labora econòmicament després de molt de temps s'ha confirmat la seva titularitat pública i ara cal actuar per garantir una gestió correcte d'acord a aquesta titularitat”, explica.

En aquest sentit, en l'últim ple del mes de març
es va aprovar la creació de la figura de gerent, que es repartirà la jornada entre la gestió del centre Els Garrofers i les tasques a l'àrea de Benestar Social. El nou treballador, que es contractarà per comissió de serveis “atesa la necessitat urgent de regularitzar la situació”, ocuparà el lloc de treball per un màxim de dos anys. “Aquesta era la fórmula més ràpida per començar a treballar i que ens garanteix un professional de seguida, perquè si haguéssim optat per fer un concurs els terminis s'haurien allargat massa”, assenyala l'alcaldessa. La decisió va provocar les crítiques dels grups de l'oposició, que van coincidir a reprovar les presses amb què el govern havia portat a terme el procés. Finalment va tirar endavant tot i els vots en contra de tota l'oposició a excepció de la CUP, que es va abstenir.

LA XIFRA

700.000
euros
reclama la demanda interposada per l'Ajuntament de Canet a l'empresa constructora d'Els Garrofers.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia