Societat

Consell municipal d'Espirà de l'Aglí a Girona

És el primer municipi rossellonès que es desplaça als locals de la delegació de l'aglomeració Perpinyà Mediterrània a Girona, i es preveu que d'altres puguin seguir l'exemple

Espirà de l'Aglí, municipi del Rosselló d'uns 3.300 habitants, celebrava excepcionalment ahir una sessió del seu consell municipal a Girona. L'acte va tenir lloc als locals de la delegació a Girona de l'aglomeració de municipis Perpinyà Mediterrània. Abans de la reunió, el delegat de l'aglomeració a Girona, Esteve Valls, va acollir el batlle, Gérard Bile, i els consellers municipals i els va fer una introducció a la realitat política, administrativa i econòmica de les comarques gironines. Segons Esteve Valls, aquesta iniciativa es podria repetir amb altres municipis de l'aglomeració Perpinyà Mediterrània, i Baixàs podria ser el proper poble que ho sol·liciti. Gérard Bile va explicar que la reunió d'ahir tenia a l'ordre del dia el debat de les orientacions pressupostàries del seu municipi. El debat hauria pogut tenir lloc de la mateixa manera a Espirà de l'Aglí, però el batlle considera que el fet de fer-ho a Girona aporta una “obertura d'esperit” i permet de sensibilitzar els consellers municipals de la realitat, de la comunitat de comunes i de les noves perspectives que l'aglomeració posa a disposició dels petits municipis. A la tarda, els representants d'Espirà tenien previst visitar el Museu del Cinema de Girona abans de tornar al Rosselló.

E.C.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

Pepita Perich rep el guardó al gironí de l'any dels Premis Generalitat

GIRONA

Reclamen a l’Escala que Catalunya reconegui el seu passat esclavista

l’EscaLA

Arxivada la investigació per la mort de 55 avis en una residència de Palau-Solità durant la pandèmia

Barcelona
MEDI AMBIENT

El Maresme busca consens pel litoral

Mataró
RELIGIÓ

La mediació de Mossos posa fi a 15 dies de resistència a l’Esperit Sant

Barcelona
societat

Reus inicia els tràmits per crear la nova funerària supramunicipal amb Salou, Vila-seca i Constantí

Reus
educació

El lleure educatiu alerta que l’ACA els limita les acampades

barcelona
SEQUERA

Girona entra en fase d’excepcionalitat i adapta mesures contra la sequera

GIRONA
societat

Activen la prealerta del pla Inuncat a les conques del Siurana i el Baix Ebre

Barcelona