Societat

premià de mar

Les jornades del vi DO Alella s'expandeixen

Per primer cop hi participen municipis de fora del seu territori

Les jor­na­des gas­tronòmiques del vi de la DO Ale­lla, que arri­ben a la seva sisena edició, les orga­nitza des d'aquest any el con­sorci creat recent­ment al Baix Maresme, que ha fet una aposta per la qua­li­tat. En aquest sen­tit, ha comp­tat amb els ser­veis de la som­me­lier Rosa Vila, que s'ha encar­re­gat d'homo­geneïtzar l'oferta gas­tronòmica i pro­cu­rar per uns bons mari­dat­ges dels pro­duc­tes de la terra amb els vins de la DO. Les jor­na­des comen­cen avui i s'allar­guen fins al pro­per 10 d'abril. Hi par­ti­ci­pen fins a 54 res­tau­rants –tres menys que l'any pas­sat– de catorze muni­ci­pis. Tots ells pre­sen­ten menús vari­ats on el vi té una importància cab­dal tant a la copa, com també, en algu­nes oca­si­ons, al plat. Una de les grans nove­tats, però, és la par­ti­ci­pació de muni­ci­pis de fora del ter­ri­tori de la DO, com són Vilas­sar de Mar i Pineda de Mar. “Aquest podria ser l'embrió d'una futura xarxa de res­tau­rants de la DO Ale­lla”, va expli­car ahir el pre­si­dent del con­sorci de la DO i alcalde d'Ale­lla, Andreu Fran­cisco (ERC-LG).

L'acte va ser­vir també per la sig­na­tura d'un con­veni per a la pro­moció del vi local a les comar­ques del Maresme i del Vallès Ori­en­tal. L'alcalde de Cale­lla i pre­si­dent del con­sorci Costa Bar­ce­lona - Maresme, Josep Maria Juhé (PSC), va expli­car que “fins ara ens hem cen­trat en un turisme de sol i platja i ens comen­cem a ado­nar del poten­cial d'altres pro­pos­tes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.