Societat

VIMBODÍ I POBLET

La Nit de l'Enologia reconeix el talent de quatre enòlegs

L'hostatgeria de Poblet va ser ahir l'escenari de la vetllada enològica, en què es va premiar els candidats

Per cinquè any consecutiu, l'Associació Catalana d'Enòlegs (ACE) va organitzar ahir al vespre la Nit de l'Enologia, que enguany va tenir com a escenari l'hostatgeria del monestir de Poblet. En la vetllada enològica, en què es va premiar els enòlegs més destacats –escollits a través d'un procés de votació dels socis de l'ACE– en les diverses categories, hi va haver una àmplia representació d'aquest col·lectiu al país.

En la vetllada, es van atorgar quatre guardons. El primer va ser per a la millor trajectòria professional, que va recaure en l'enòleg Carles Playà, per la seva perseverança al capdavant de l'Associació Catalana d'Enòlegs durant molts anys; el segon, per a la proposta més innovadora o projecte d'investigació, que va ser per a Joan Rovira, per la seva aposta en el Iomus, un escumós elaborat amb la varietat Sumoll, utilitzant diferents mètodes; el tercer, per a l'enòleg amb més carisma i/o empenta enològica, que va ser per a Raül Bobet, per la seva iniciativa a l'hora de crear projectes vinícoles en diferents zones geogràfiques, i el quart es va lliurar a Agustí Torelló, en reconeixença dels més de 25 anys en la professió, per tota una vida dedicada al món del cava. Durant la nit també es va distingir el periodista Joan Nebot per la tasca de difusió del món del vi i la viticultura.

Jornada tècnica

El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, i el president de l'ACE, Josep A. Llaquet, van ser els encarregats d'encetar ahir, a l'hostatgeria de Poblet, el XXII Congrés de l'Associació Catalana d'Enòlegs, amb la jornada tècnica Alternatives de tapada, en què van participar fabricants i els enòlegs que en la seva tasca diària han de corregir i controlar la tapada dels vins.

La jornada de debat va incloure una taula rodona, que va servir per parlar dels principis bàsics relacionats amb l'embotellament, i fins a un tast tècnic, a càrrec de Bertrand Robillard (Institut Obert de Catalunya). Una de les ponències va tractar del control de qualitat del suro i va ser a càrrec dels tècnics de l'Institut Català del Suro Ivan Fernández i Francesc Pastor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
BANYOLES

Nova reunió de la comunitat educativa per l’escola Camins

banyoles
enoturisme i gastronomia

Carme Ruscalleda, premi ‘Premi Bite honory award’ per la difusió de la cultura culinària

Barcelona

Som Sostre demana un nou model per atendre els sense llar

girona
urbanisme

La Rambla encara la fase de reforma més complexa pel que fa a mobilitat

Barcelona
turisme

30.000 persones a les jornades de portes obertes del Port de Barcelona

Barcelona
estats units

Augmenten a 15 els morts per tempestes i tornados als EUA

barcelona
societat

El TS estima un recurs de l’Ajuntament de Barcelona contra l’anul·lació de la taxa d’escombraries del 2020

Barcelona
tribunals

El judici per la violació d’Igualada se celebrarà del 17 al 21 de juny

Igualada
sequera

Els embassaments de Ter-Llobregat doblen reserves i superen el 30%

barcelona