Societat

successos

La jutgessa del foc d'Horta obre diligències contra Saura i Boada

L'acusació els acusa d'haver pressionat l'alcalde d'Horta de Sant Joan perquè canviés la seva versió

La jutgessa de Gandesa que investiga l'incendi d'Horta de Sant Joan que va provocar la mort de cinc bombers el juliol del 2009 ha anunciat als advocats de l'acusació l'obertura de diligències contra els llavors responsables de la direcció d'Interior. La jutgessa investigarà si l'exconseller Joan Saura i l'exsecretari general Joan Boada, així com tres alts comandaments dels Bombers de la Generalitat, van cometre un possible delicte d'obstrucció a la justícia per les seves presumptes pressions als testimonis del cas.

Els advocats de les famílies dels bombers morts van demanar a la jutgessa aquesta imputació arran del testimoni de l'alcalde d'Horta de Sant Joan, Àngel Ferràs, i del cap de bombers del parc d'Horta, Vicent Creus. Ferràs va declarar davant la jutgessa que els caps d'Interior l'havien pressionat perquè retirés les seves crítiques públiques a la “descoordinació” que havia percebut durant el dispositiu de l'incendi. Creus va dir que els tres comandaments d'Interior ara investigats l'havien amenaçat de no tornar a ser contractat per haver acusat de descoordinació els seus comandaments.

Boada diu que no hi era

L'obertura de diligències la va desvelar ahir al matí un dels advocats de les famílies, Pau Simarro, i Joan Boada va reaccionar de seguida desmentint l'acusació. Boada va dir en declaracions a RAC1 que ell no hi era, en la reunió en què presumptament es va pressionar l'alcalde d'Horta, i ho atribueix a “una persecució política” a càrrec de CiU.

Ahir va declarar un dels redactors de l'informe dels bombers, el rigor del qual qüestionen els advocats dels familiars.

Entenem que els càrrecs d'Interior van obstruir la justícia amb les seves pressions
Pau Simarro
Advocat de familiars de bombers
En aquest cèlebre sopar de les pressions jo no hi era, i tinc la sensació que obeeix a interessos polítics
Joan Boada
Exdirector general d'Interior


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.