Societat

Horta de sant Joan

Felip Puig es compromet a millorar les condicions del parc de bombers d'Horta

El conseller desvincula el relleu en la cúpula del cos de l'incendi mortal del juliol del 2009 i del procés judicial obert contra alguns dels seus membres

El conseller d'Interior, Felip Puig, va fer ahir la seua primera visita oficial a Horta de Sant Joan. “No és una visita més. Aquest municipi ha marcat un punt i a part en la història del cos de bombers de Catalunya”, va dir el conseller en referència a l'incendi que el juliol del 2009 va provocar la mort de cinc bombers del GRAF de Lleida. Així Puig va aprofitar per visitar el parc de bombers voluntaris del municipi i per fer una ofrena floral al monòlit que el poble d'Horta va aixecar al camí dels Ports en homenatge als bombers morts.

El nou titular d'Interior, acompanyat per l'alcalde d'Horta, Àngel Ferràs, i el delegat del govern a l'Ebre, Xavier Pallarés, va carregar amb duresa contra el govern tripartit. “A més de la caixa buida han deixat per terra la moral dels professionals del cos de bombers i dels Mossos d'Esquadra”, va afirmar tot assenyalant que el repte del nou govern “és recuperar l'autoestima i que mai més la política s'amague darrera els uniformes”. “La covardia política ha esquitxat els bons professionals”, va afegir-hi.

Respecte al parc de bombers voluntaris d'Horta, Puig va reconèixer que es troba situat en una situació estratègica, just a l'entrada del Parc Natural dels Ports, i que per tant cal millorar-ne les condicions. No obstant això, no va avançar cap mesura concreta. “Primer hem de saber de quins recursos disposem”, va assenyalar, però va plantejar que d'una banda es podria ampliar el període de funcionament –només està operatiu sis mesos–, incrementar els efectius –hi ha una desena de bombers– i fins i tot convertir-lo en un parc mixt amb bombers voluntaris i professionals. El dia del tràgic incendi que es va endur la vida dels quatre membres del GRAF no hi havia pràcticament efectius i l'únic camió de què disposen estava avariat.

LA FRASE

El tripartit a més de deixar la caixa buida ha deixat per terra la moral dels bombers i dels Mossos
Felip Puig
Conseller d'interior


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.