Societat

tarragona

Salvament Marítim va atendre 206 emergències

La majoria dels casos els van provocar vaixells d'esbarjo i es vol potenciar la seguretat en la nàutica de lleure

Les embarcacions d'esbarjo van provocar el major nombre d'emergències a la costa el 2010. Salvament Marítim a Tarragona va assistir 206 emergències en què es van auxiliar 130 embarcacions i 408 persones. Del total, 84 embarcacions eren d'esbarjo i d'aquestes, 69 estaven a la deriva.

Salvament Marítim va presentar ahir la campanya de seguretat en la nàutica d'esbarjo de l'estiu, en què per primera vegada es deixen d'editar tríptics i es farà la difusió integrament per mitjà de les noves tecnologies –pàgina web i aplicacions de telèfons mòbils–. La campanya persegueix l'objectiu de donar els consells bàsics d'actuació per complir amb seguretat les activitats nàutiques. El capità marítim del Foment a Tarragona, Fernando Collado, va insistir en la conscienciació de prevenir incidents, com ara portar el dipòsit ple de benzina per fer el trajecte previst. Collado va comentar també la necessitat de tenir una indústria turística d'esbarjo nàutic ben preparada per saber transmetre les mesures de prevenció i va assegurar que des de capitania només s'imposen sancions a les accions relacionades amb accidents motivats per la no-observació de les normes o bé per vessaments o contaminació.

LA XIFRA

130
vaixells
van estar implicats en les emergències. D'aquests, 84 eren d'esbarjo amb incidències previsibles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.