Societat

Mataró Plaça de Santa Anna. Altres actuacions

Extrasantes!

Els Castellers de Vilafranca descarreguen la torre de 9 i els Capgrossos de Mataró la carreguen en una diada històrica a la capital del Maresme. Segona jornada de l'any amb castells de gamma extra

Glòria a Les Santes! Mataró va viure una jornada històrica amb els Castellers de Vilafranca i els Capgrossos de Mataró, la colla local, com a grans protagonistes, ja que totes dues formacions van fer aletes de gamma extra: Vilafranca va descarregar la torre de 9 i Mataró va carregar-la.

La diada de Les Santes havia aixecat molta expectació entre l'afició castellera. I és que era la segona ocasió enguany que s'havia anunciat l'intent de castells de gamma extra, els de la màxima dificultat, amb l'únic precedent de la brillant actuació dels Minyons de Terrassa per la festa major de la seva ciutat. D'una banda, Les Santes esperava uns Castellers de Vilafranca molt motivats i –feia tres anys que ensopegaven a Mataró, els verds– i de l'altra, l'afició local volia veure la seva colla reeditar els galons de gamma extra, tan espectacularment guanyats l'any passat, precisament a Vilafranca (diada de Tots Sants del 2010).

La diada va començar de manera espectacular, amb una primera ronda per emmarcar en la qual els Capgrossos descarregaven amb molta solvència el 4 de 9 i Vilafranca, al seu torn, clavava un esplèndid 3 de 9. Uns i altres tenien el camí franc per al gran repte de la jornada: la torre de 9. Primer va parlar Mataró, que es va haver de fer enrere a la primera nota de les gralles, perquè l'estructura els havia quedat molt mal lligada. Prenia el relleu Vilafranca amb un peu consistent i un folre ben parapetat. Des de l'inici, el castell va pintar bé per als verds, amb la posició guanyada en tots els pisos i una determinació indestructible a l'hora de resoldre els moments complicats del l'estructura. Eufòrics, els Castellers de Vilafranca han rubricat la seva millor actuació de la temporada amb un 4 de 9 molt ben controlat i el pilar de 7. Els verds han posat la directa!

Amb els nervis més temperats, els Capgrossos van tornar a llançar un segon atac sobre la torre de 9, el definitiu. Tot i que un dels dos pilars semblava una mica més feble per aguantar la batussa, l'esforç superior de les manilles i la decisió impressionant de la canalla van fer possible que la plaça esclatés com un tro en el moment màgic que l'enxaneta coronava el castell. Grandíssims Capgrossos, una vegada més. Amb tot, cal dir que a la colla li va quedar un regust amarg ja que, en la tercera ronda, no va poder acabar d'arrodonir l'actuació per culpa d'un 3 de 9 rebel i mal ajustat, que va alçar-se ple de dubtes i va acabar cedint amb tot el pes dalt.

Van completar el cartell de la diada els Castellers de Lleida, molt valents però sense gaire sort. Lleida va obrir amb el 4 de 8 i després va anar d'estrenes: llenya amb el 2 de 8 i primer 3 de 8 carregat de l'any.


La

jornada


Dissabte, 23 de juliol


Diumenge, 24 de juliol

Castellers de Vilafranca:

3/9f, 2/9fm, 4/9f, P/7f

Castellers de Lleida:

4/8, i2/8f, 2/7, 3/8(c), vano de 5

Capgrossos de Mataró:

4/9f, id2/9fm, 2/9fm(c), i3/9f, vano de 5


31 de juliol


vilanova i la g.


18.30 h pl. de la vila


Castellers de Vilafran-
ca, Bordegassos de Vilanova i Colla Jove Xiquets de Tarragona

Recomanem

Valls

Vella dels Xiquets de Valls:

5/8, 4/8a, 9/7, P/6

Xiquets de Reus:

2/7, 5/7, 4/7a, P/5

Sitges

Jove Castellers de Sitges:

4/7a, 5/7, 4/7, 3P/4

Jove Xiquets de Tarragona:

3/8, 4/8, 2/7, vano de 5

Joves Xiquets de Valls:

id4/8, 4/8, 5/7, 4/7a, vano de 5

Xicots de Vilafranca:

5/7, id4/8, 4/7a, 4/8, vano de 5

Riera de Gaià

Castellers d'Altafulla:

3/7, 4/7, id5/6, 2/6, P/5

Xiquets de Tarragona:
4/8, 3/8, 2/7, 2P/5

Cervera

Margeners de Guissona:

5/6, 3/6, 2/6s, P/5
Salats de Súria:

3/6, 2/6, 3/6a, P/5

Pas endavant de la Vella

De la resta d'actuacions de la jornada castellera cal destacar el primer 5 de 8 que va descarregar la Colla Vella
dissabte, al barri de Valls
que porta el seu nom. Els rosats, a més, van completar també el 4 de 8 amb el pilar i el pilar de 6 i fins i tot es van plantejar d'intentar el 4 de 9, però finalment el seu cap de colla, Manel Urbano, no ho va veure clar.

D'altra banda, a Salt (Gironès), els Marrecs de Salt es van apuntar el primer 4 de 8 de l'any, que també van assolir els Xicots de Vilafranca, en una actuació que van fer
a Sitges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona