Societat

Solsona acull 65 estudiants de música de 22 nacionalitats diferents

L'Acadèmia Internacional de Música de Solsona arriba a la desena edició

El festival de l'AIMS oferirà 26 actuacions, la xifra més alta des dels seus inicis

L'Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS) acollirà, entre el 10 i el 22 d'agost, un total de 65 estudiants de 22 nacionalitats. Hi ha, per exemple, alumnat de Xile, Mèxic, Argentina, Japó, Corea i Rússia, entre d'altres. Es tracta d'un fòrum internacional d'alt nivell d'ensenyament musical, que va dirigit tant a joves músics i formacions de cambra com a professionals consolidats que vulguin aprofundir coneixements. Violí, viola, violoncel, contrabaix, piano, orgue, orquestra de cambra i improvisació són els àmbits de formació que ofereix l'AIMS.

Els participants hi trobaran professors de gran prestigi. Entre els dotze professors que en aquesta edició es traslladaran a Solsona, hi ha el violí solista de la London Symphony Orchestra, Eugeni Grach; el primer concertino de l'Orchestre de la Suisse Romande Ginebra, Sergey Ostrovsky; el viola solista de la Royal Opera House Covent Garden, Andriy Viytocych; el professor de violoncel de l'Escola Superior de Música i Teatre de Zurich, Roel Dieltiens; el professor de l'Escola Superior de Música Saarbrucken, Gustav Rivinius, i el professor del Conservatori Superior de Música del Liceu, Cristoph Rahn.

Però l'AIMS no és només una escola d'estiu. La particularitat de l'acadèmia és que, simultàniament, se celebra un festival que permet als alumnes mostrar qualitats i aprenentatges en concerts.

En la desena edició del festival, hi haurà un total de 26 actuacions en onze poblacions catalanes. En destaca el concert d'orgue que es durà a terme el dia 22 a la basílica de Montserrat. El creador i director artístic de l'AIMS, el violoncelista Peter Thiemann, ha assegurat que el festival es vesteix "de gal·la" per celebrar la primera dècada d'existència.

Per a Thiemann, un dels objectius del festival és "apropar la música a aquells col·lectius que encara veuen els espais convencionals i els preus de les entrades com a barreres insalvables". En aquest sentit ha parlat també el director executiu de l'AIMS, Robert Brufau, que ha explicat que és un projecte que "aposta per obtenir un impacte territorial fort i per aconseguir la democratització cultural". I ha afegit: "Ens hem allunyat de Barcelona per organitzar un festival a la Catalunya central i crec que ho estem aconseguint."



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR
urbanisme

Els veïns de la Sagrada Família fan reobrir el debat urbanístic

Barcelona
SERVEIS

Dilluns comencen les obres de la nova estació d’autobusos de Lleida

LLEIDa
GIRONA

L’Associació Contra el Càncer surt al carrer per impulsar la recerca

GIRONA
JUDICIAL

Proposen l’indult parcial per al veí de Tàrrega que tenia un arsenal a casa

TÀRREGA

Joan Pijoan, nou director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

olot
Societat

La policia local de Santa Coloma troba una iaia de 104 anys desorientada

Santa Coloma de Gramenet