Reportatge

En punt mort

La com­pa­nyia de dansa Mar Gómez, cone­guda per la seva habi­li­tat de tras­lla­dar la core­o­gra­fia al camp nar­ra­tiu amb un humor carac­terístic, ha fet un salt mor­tal i ha fet un pas més a la nova dra­matúrgia. S'ha ajun­tat amb l'espe­ci­a­lista de perxa xinesa i de roda ale­ma­nya per cons­truir el nou mun­tatge: Per­di­endo el tiempo. L'obra, que és una copro­ducció del Cen­tre d'Arts Escèniques de Reus (CAER) i del Mer­cat de les Flors, s'estrena en aquest COS: demà al Tea­tre Bar­trina. Farà tem­po­rada al Mer­cat des del 13 al 22 de gener vinent. El circ i la dansa són dos ele­ments que, dar­re­ra­ment, han tro­bat un ampli i fèrtil camp comú de cre­ació. La tea­tra­li­tat o la música en directe són dos ele­ments més que s'unei­xen en un segon estadi. Gili i Gómez casen des­tresa acrobàtica amb movi­ment càlid en una peça on dos per­so­nat­ges for­men part d'un engra­natge: viuen tan­cats dins d'un rellotge sense saber-ho. De sobte, el rellotge es trenca. Alli­be­rats dels movi­ments mecànics, s'olora el seu final. Deci­dei­xen viure els seus dar­rers ins­tants diver­tint-se. L'obra és un càlcul sobre la vida, un pols al temps, un còmput de valen­tia i un gran home­natge a aquells minuts esplèndids que fan que pagui la pena exis­tir.

L'estela de Mar Gómez

J.B.

La coreògrafa signa treballs des de 1988. El seu món es desplaça àgil com la dansa però també amb un fort component de simpatia. L'humor, per tant un mínim de dramatúrgia, apareixen a les seves peces. La més celebrada, Dios menguante (premi Ciutat de Barcelona 2010, Max a la intèrpret femenina del 2008 i finalista com a intèrpret als Chivas Telón). Va presentar aquesta peça l'estiu del 2010. Ha portat al Dansalona Aquí amanece de noche.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.