Festes populars i fires

VALLGORGUINA (Vallès Oriental)

Fira del Bosc i la Terra

Amb més artesans

La Fira del bosc i la terra recorda l'estret lligam econòmic i vital dels veïns de Vallgorguina amb els boscos que envolten el poble. Per això s'hi poden veure demostracions d'oficis del bosc, com ara la construcció d'una carbonera. A més, enguany l'Associació d'Intercanvis Culturals ha apostat per una fira amb més artesania: “Hi haurà prop d'un centenar de parades i més demostracions d'artesans, que alhora oferiran tallers per la mainada”, explica Cristina Fugaroles. Els més petits podran veure com funciona un torn de ceràmica, elaborar un objecte de pell o participar en un taller d'estampació de paper d'aigües, entre d'altres. La música, els gegants i espectacles amenitzaran l'espai firal, es podran visitar les exposicions i aquells que ho desitgin podran fer un most.

26 i 27 de novembre. Fira d'artesania i gastronomia tradicional al camp municipal de futbol

L'art de tallar troncs

M.J.R.

Homes i dones de Vallgorguina mostraran que mantenen la seva habilitat intacta a l'hora de tallar llenya amb destral, xerrac a mà i mecànic i estellar sucó. Serà durant el concurs que se celebrarà dissabte a la tarda. L'endemà al migdia, l'exhibició anirà a càrrec de l'aizkolari Ernesto Ezpeleta, tres vegades rècord mundial de tallada de troncs de gran perímetre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.