Societat

Masquefa recorda els seus orígens vinyaters i del camp

La Festa del Raïm arriba aquest cap de setmana amb l'esperada fira de tastets, que enguany s'allarga dues hores fins arribar a la mitjanit

La novetat és la participació de la Colla de Diables

La vila de Masquefa ja està preparada per encetar una nova edició de la tradicional Festa del Raïm, una celebració molt arrelada al municipi que té com a objectiu recordar els orígens de la vila vinculats a la vinya, al camp i als productes de la terra, com ara el raïm, a través de dues jornades plenes d'activitats lúdiques i culturals per a tots els públics. Un dels plats forts de la festivitat és la fira de tastets de vins i caves, restauració, embotits i pastisseria, dissabte a la plaça Josep Maria Vila, i que aquest any s'allarga dues hores fins arribar a la mitjanit. La gran novetat d'aquesta edició és, però, la participació de la Colla de Diables de Masquefa. Dissabte al vespre, doncs, els Pixafocs i els Cagaspurnes celebraran una tabalada i l'encesa del drac Bufut, l'únic drac de Catalunya que es porta dret com un gegant. Després hi haurà disco per als més animats. En aquest sentit, la programació musical també té un pes important aquest 2016, amb la Festa Jove i el jazz, amb dues actuacions en directe, dissabte, amb Full House Trio, i diumenge, a càrrec de Magnolia.

Les activitats més tradicionals arriben amb dues activitats que, any rere any, rememoren els orígens de la vila. Dissabte a la tarda es fa la popular cercavila amb els carros i cavalls d'Antonio Malet, que transporten el raïm pels carrers de Masquefa tal com es feia antigament. Un cop finalitzat el recorregut, és el torn de la trepitjada popular de raïm. Altres propostes són diverses exposicions, mostres d'oficis antics, tallers, el tradicional concurs de tastavins, caravana de ruquets, i inflables. Diumenge la capella del Roser acollirà una exposició d'eines del camp, les actuacions d'artistes en directe i un vermut per als assistents. Amb tot, el regidor de Promoció Econòmica, Carles Mernissi, explica: “La Festa del Raïm està ja està plenament consolidada. Als masquefins ens il·lusiona perquè rememorem els orígens de la nostra vila; mentre que els visitants descobreixen i gaudeixen aquí de productes, eines, aliments i maneres de fer i treballar arrelades a Masquefa.”

Dades d'interès

Dates: 17 i 18 de setembre.

Més informació: www.masquefa.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt
BARCELONA

Una aurora boreal es deixa veure al cel de Catalunya

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR