Societat

patrimoni

restauració

Rosselló ultima la reconstrucció de l'església que es va ensorrar

L'alcalde revela que al gener han de començar els treballs per rehabilitar el sostre esfondrat i concreta les bases del concurs d'idees per al campanar

Les obres de la primera fase de reconstrucció de l'església de Rosselló (Segrià) podrien començar el gener del 2017. Així ho va explicar ahir l'alcalde, Josep Abad, durant la visita que va fer el conseller de Cultura, Santi Vila, al temple, esfondrat el gener passat. L'objectiu d'aquesta fase dels treballs és evitar el deteriorament i permetre que l'església pugui tornar a funcionar amb normalitat.

L'alcalde de Rosselló assegura que les gestions per a la reconstrucció de l'església estan molt avançades. En aquest sentit, va revelar que l'objectiu és començar les obres de la primera fase al mes de gener. Es tracta d'executar el recobriment del sostre esfondrat, per evitar que l'església es pugui continuar deteriorant i, a la vegada, possibilitar que al temple es puguin tornar a fer amb normalitat oficis religiosos. El cost d'aquesta fase dels treballs se situarà entorn dels 170.000 euros, ja que, a més de les obres del sostre, s'inclourà la posterior adjudicació de la redacció del projecte del nou campanar, així com el concurs per a la licitació dels treballs per aixecar el nou campanar.

Quant a la segona fase, hi ha diverses opcions per aixecar el nou campanar, amb preus que oscil·len entre 200.000 euros i mig milió, depenent dels materials i l'estructura que s'acabi escollint. La setmana vinent està previst que es publiqui el concurs d'idees que servirà de base per decidir com haurà de ser el nou campanar. Quan es decideixi la millor opció, es buscarà pressupost per tirar endavant l'obra i no es descarta fer una campanya de micromecenatge.

LA DATA

29-1-2016
Poc abans del migdia es va ensorrar l'església. Tres setmanes abans els tècnics havien detectat una esquerda.

LA XIFRA

170.000
euros costarà la primera fase de les obres. La Generalitat, la Diputació, l'Ajuntament i el Bisbat els assumiran.

La caiguda d'una llosa va servir d'avís

El campanar de l'església de Sant Pere de Rosselló es va esfondrar el 29 de gener. No hi va haver ferits perquè l'Ajuntament havia desallotjat l'edifici del costat i havia acordonat la zona en detectar que havia caigut una llosa de ''dimensions considerables''. Tal com van acordar les parts implicades, la Generalitat, la Diputació de Lleida, l'Ajuntament de Rosselló i el Bisbat de Lleida es repartiran el cost de la rehabilitació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto