Axeb Biotech estrena laboratori a Lleida per fer recerca agroalimentària amb tecnologies respectuoses amb el medi

Axeb Biotech és una empresa del sector químic i agroalimentari amb base tecnològica dedicada a la producció de molècules mitjançant l'aplicació de biotecnologia blanca amb l'objectiu d'optimitzar els processos industrials reemplaçant les tecnologies contaminants per altres més netes o sostenibles amb la natura. L'empresa treballa en col·laboració amb la UdL que investiga amb principis actius, és a dir amb molècules, mentre Axeb Biotech, ho fa en els processos intermedis amb què s'obté el producte final.

A nivell pràctic, l'empresa compta al CEEI-Lleida amb un laboratori d'investigació que es dedica a les fases intermèdies de desenvolupament dels principis actius de les matèries primeres -amb què treballa la UdL- i en la definició de les seves activitats biològiques amb què s'obtenen els productes finals com ara un pinso o un fertilitzant, productes que estan compostos per diferents principis actius, segons ha explicat el director-gerent de la companyia, Ricard Casals. La recerca que porta a terme Axeb Biotech té com a finalitat poder obtenir els principis actius en l'àmbit de la producció vegetal, animal i activitats industrials. Axeb Biotech treballa amb les molècules que poden aportar més valor afegit als productes finals, d'una forma més sostenible i sense causar tant impacte en el medi ambient. Actualment, la firma treballa en una molècula que pot millorar el rendiment d'alguns fertilitzants per desenvolupar cultius amb millors condicions, segons Casals.

Durant l'acte d'inauguració de les instal·lacions, el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha remarcat la necessitat que empreses com ara aquesta s'instal·lin a les comarques de Lleida. Gilabert ha destacat que Axeb Biotech «és una empresa amb una visió internacional que va més enllà de les nostres comarques» ja que, ara per ara, centra el seu mercat a l'Amèrica Llatina tot i la voluntat d'obrir-se nous horitzons. Per això, el president de la Diputació ha posat la tasca que desenvolupa l'empresa i el seu model productiu com un exemple a seguir des de l'emprenedoria de les comarques lleidatanes, per la visió internacional del projecte.

Gilabert ha recordat que Axeb Biotech treballa en col·laboració amb la Universitat de Lleida i no només en el teixit primari, si no que treballa per oferir innovació i desenvolupament de noves tecnologies i per oferir mercats secundaris vinculats a la industria agroalimentària i a la veterinària. Jaume Gilabert, que ha agraït als responsables de la firma el seu interès per haver-se instal·lat a Lleida i ha destacat que l'empresa està creixent i que ja té nous projectes per l'any 2010.

Jaume Gilabert ha destacat que després de l'ampliació del Centre Europeu d'Empreses i Innovació (CEEI) - Lleida de la Caparrela l'any passat, les instal·lacions es troben actualment ocupades en un 75-80%. El president de la Diputació ha dit que l'objectiu no és tenir totes les instal·lacions ocupades «si no que s'hi desenvolupin projectes viables i creïbles seguint un model en què l'emprenedoria i la innovació vagin plegats per aportar valor afegit a les comarques de Lleida».

Al 2008, el CEEI-Lleida tenia 34 empreses repartides entre les instal·lacions de la Caparrella (23), a Lleida, i les que el CEEI-Lleida té a les Borges Blanques i la Seu d'Urgell. Aquest any, s'hi ha afegit nou noves empreses fent que en total, entre els tres centres, hi estiguin treballant actualment prop de 200 persones



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell