Societat

Una cinquantena d'actes a la III Festa del Vidre Artesà Vitrum

Serà aquest dissabte i diumenge a Vimbodí i Poblet i es presenta amb un bon grapat de novetats

L'escriptora Empar Moliner serà nomenada primera Vidriera d'Honor de la Festa del Vidre Artesà aquest dissabte al migdia a Vimbodí i Poblet. Es tracta d'una de les novetats destacades del III Vitrum, cridada a ser l'edició de la consolidació. L'acte de distinció tindrà lloc en acabar la inauguració oficial de la festa, a càrrec del conseller d'Empresa de la Generalitat, Jordi Baiget.

Altres noms propis que inclou el programa són els dels metres vidriers Igor Obeso (País Basc), Diego Rodríguez (Segòvia), Manuel García (Almeria) i Ferran Collado (Barcelona), que s'afegiran al de Vimbodí, Paco Ramos, per oferir encara més exhibicions de vidre bufat. A més, la vitrallera Loli Lafuente oferirà una conferència pràctica sobre la creació de vitralls, mentre que Noemí Blanco ha elaborat un original i innovador codi QR en vidre, que els visitants podran trobar al punt d'informació i que els donarà accés al programa complet de la festa.

Vidre, música, gel

En el capítol musical s'ha de destacar la formació Binarium Duo, amb Conrad Setó i Roger Conesa (teclats electrònics i saxo), els quals interpretaran un repertori creat especialment per a Vitrum i que fusionarà la música amb les exhibicions de vidre dels mestres vidriers en la cita musical de dissabte al vespre. D'altra banda, diumenge al matí el vidre compartirà protagonisme amb el gel, en l'activitat De 1.000º a 0º en què l'artista Ivan López crearà una escultura de gel que representarà una peça de les que habitualment s'elaboren al museu. Cal recordar que tant dissabte com diumenge es podrà visitar el mercat artesanal i exposicions com la de joies creades amb vidre per alumnes de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona. El programa es completa amb jocs infantils i tallers, contacontes, l'esmorzar popular, concursos, l'Abraçat 3.0 (al carrer de les Abraçades, un dels més estrets de l'Estat), visites al Museu i Forn del Vidre i també visites guiades al poble. A més, en el capítol gastronòmic al mercat s'oferiran tasts de vins, licors i cervesa artesans i els restaurants han preparat menús de la Cuina Vitrum.

La festa

1 i 2 d'octubre

www.museudelvidre.cat

www.vimbodi.altanet.org



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona