Societat

60è aniversari sec del Concurs Boletaire de Puigventós

L'escassedat de bolets fa que la Penya Boletaire de Berga es plantegi la idea d'endarrerir la festa els pròxims anys

No hi ha gaires bolets però demà hi haurà festa. El 60è Concurs Boletaire se celebrarà el primer diumenge d'octubre, com sempre, al Pla de Puigventós (Castellar del Riu), en un moment incert, ja que les pluges han arribat tard i és complicat que els assistents vegin els grans cistells que sí que hi havia en edicions anteriors. De fet, la Penya Boletaire de Berga ha hagut de comprar 40 quilos de bolets a l'estranger per salvar el concurs.

El president de la Penya Boletaire, Jesús Perarnau, ha explicat a aquest diari que “potser seria bo celebrar la festa més tard de cara al futur”. “El concurs hauria tingut cistells molt més grossos dels que tindrà si s'hagués celebrat un mes més tard”, va manifestar. El president de la Penya recorda que no és el primer any que les condicions meteorològiques fan que es retardi la campanya boletaire: “Hi ha hagut uns quants anys dolents i aquest va pel mateix camí. Hem de parlar de si s'ha de canviar alguna cosa de cara al futur.”

La campanya arribarà tard, però probablement se salvarà. Aquesta és la nota positiva que ha destacat Jesús Perarnau, que preveu que “tot i que serà difícil trobar bolets diumenge, si el temps continua com en els últims dies la temporada s'allargarà fins al novembre i acabarà sent prou bona”. Perarnau, a més, recorda que el concurs se celebrarà igualment, ja que “el principal objectiu de la Penya és reunir gent al Pla de Puigventós i aconseguir l'ambient que s'hi crea cada any”.

LA FRASE

El concurs hauria tingut cistells molt més grossos que els que tindrà si s'hagués fet d'aquí a un mes
Jesús Perarnau
President de la penya boletaire de berga


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses