Societat

La segona edició de la volta a la terra d'un bianyenc

El veí de la Vall de Bianya Adrià Homs prepara la continuació del seu viatge; ara, del Brasil al Canadà per contrastar realitats educatives

El proper 22 d'octubre explica el seu nou projecte

Fa dos anys i mig va fer un cop de cap. Ho va deixar tot enrere i se'n va anar a fer la volta al món, amb la motxilla i molts projectes i il·lusions. L'Adrià Homs ha tornat ara a casa, a la Vall de Bianya, però per refer forces i preparar la segona part de la volta a la terra, que iniciarà al novembre. Ara, vol fer ruta entre el Brasil i Canadà per fer realitat un projecte audiovisual amb la ONG fundació Proide, que impulsa projectes educatius a Madagascar, el Togo, el Perú i Guatemala.

Durant el seu viatge farà curts documentals amb els quals vol mostrar la realitat educativa dels diferents països. “Pretenc conscienciar sobre les diferents realitats educatives d'aquests països i mostrar el contrast de cada subcontinent”, ha indicat. La fundació està vinculada a La Salle i ell particularment participa en projectes educatius de les escoles públiques de Santa Pau i Sant Joan les Fonts fonamentats en el seu primer viatge, en què va impulsar un projecte sobre desitjos de nenes i nens dels diferents països per on passava i, entre altres coses, va fer d'ambaixador del farro, la farina de blat de moro típica de la Vall de Bianya.

Del primer viatge, en destaca l'entrevista que va poder fer en persona a l'expresident de l'Uruguai José Mujica. Li va fer arribar les preguntes dels alumnes de cicle superior de l'escola Castanyer de Sant Joan les Fonts i ell també n'hi va afegir. Ara, aquesta entrevista s'ha transcrit i s'ha inclòs al llibre Un altro presente è possibile, d'una periodista italiana que la va veure al Youtube i que ha editat l'editorial EDT. Inclou entrevistes a personatges que fomenten el canvi social.

Adrià Homs va sortir de Bianya el 2 de febrer del 2014 i va recórrer l'Àfrica occidental, l'oriental, l'Índia, el Nepal i el sud-est asiàtic. Va continuar el viatge cap a Sud-amèrica, on ha estat l'últim any. En alguns dels llocs per on ha passat, hi va fer estades per treballar. Ara ha tornat a casa seva gràcies al fet que va guanyar un dels premis d'un concurs de l'aerolínia Latam, que va consistir en 14 bitllets d'avió i 1.500 euros al mes per ser durant un temps el bloguer oficial d'aquesta companyia. Per conèixer més Adrià Homs i els seus projectes, ell mateix farà una xerrada a l'Espai Núria (el dia 22 d'octubre a les 19 h).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Roquetes reunirà xefs de renom al certamen GastroCaça que farà a l’octubre

Barcelona
Societat

Mor Vicenç Prats Bagué, el carnisser de Palamós que filmava i tocava el violí

SOCIETAT

Quinze consultes més quan s’ampliï el CAP de Can Gibert

girona
canvi climàtic

‘Beryl’ toca terra com a huracà de categoria 1 prop de la costa de Texas

barcelona
SOCIETAT

Comencen setze mesos de treballs del corredor ràpid entre Salt i Girona

SALT / Girona
educació

El retard en les adjudicacions desperta protestes dels sindicats i Educació diu que és “un problema tècnic”

barcelona
Medi AMbient

Mataró descobreix els entorns amb 10 itineraris per anar a peu o amb bicicleta

Mataró
SALUT

Un nou servei escurça l’estada dels nounats a l’Hospital de Can Ruti

Badalona

Dos de cada tres desplaçaments a l’àrea de Barcelona són amb mitjans sostenibles

Barcelona