Societat

Successos

Detenen dos homes que extorquien menors per obtenir imatges de contingut sexual

Els arrestats són un home de 29 anys veí de la Bisbal del Penedès i un altre de Barcelona que s'havia mudat fa poc a Palma

Els acusats utilitzaven el món del ‘cosplay' per contactar amb les víctimes

Dos homes han estat detinguts per la policia acusats d'extorsionar menors d'edat per obtenir imatges amb contingut pornogràfic infantil, segons ha informat el cos de Mossos d'Esquadra.

La investigació es va iniciar arran de la denúncia d'una noia de 17 anys als jutjats de Manresa. La menor hauria estat extorsionada pels acusats perquè els facilités a través d'internet fotografies seves de caràcter sexual. Davant l'evidència que hi podia haver més víctimes menors d'edat, la Unitat d'Investigació de Manresa va iniciar les indagacions de l'anomenat Cas Play. D'aquesta manera els agents van poder contactar amb una segona víctima, en aquest cas de 13 anys d'edat.

La investigació va permetre esbrinar que els autors dels fets aprofitaven les xarxes socials atrapaven les seves víctimes entre el món del cosplay, els aficionats a les disfresses basades en personatges de còmic i animació japonesos.

Un dels sospitosos utilitzava un perfil fals amb el nom de Shana, on es presentava com a fotògrafa per iniciar els primers contactes. Els captadors, pagaven petites quantitats de diners a les menors per fotografies i vídeos i anaven pujant el contingut sexual. Després extorsionaven les víctimes amenaçant de difondre les imatges obtingudes si no accedien a fer-se'n de noves encara més explícites. El material obtingut l'utilitzaven després per pàgines web d'aquesta temàtica.

Els investigadors van identificar els dos suposats responsables dels fets, un veí de Barcelona i un altre de la Bisbal del Penedès, que estarien coordinats entre ells per captar noves víctimes. El segon seria qui pagava els diners mitjançant una coneguda plataforma de pagament virtual.

Aquest setembre, un cop recollits tots els indicis suficients, es va procedir a detenir els dos homes. La policia catalana va detenir el passat dijous, 29 de setembre un home de 29 anys i nacionalitat espanyola a la Bisbal del Penedès.

El veí de Barcelona, però, havia canviat de domicili i ara residia a Palma. Per aquest motiu els Mossos van sol·licitar al Cos Nacional de Policia la seva detenció en el marc de la investigació del jutjat de Manresa.

També es van realitzar escorcolls als domicilis dels dos homes, on es va comissar material informàtic que serà analitzat per la Unitat Central d'Informàtica Forense dels mossos.

La investigació continua oberta i no es descarten noves imputacions un cop es pugui analitzar tot aquest material.

Els dos detinguts han quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial amb l'ordre de no accedir a les xarxes socials com a mesura preventiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona