Societat

Enoturisme

El mes del vi d'Alella

Per primera vegada el consorci d'enoturisme d'aquesta DO organitza una vuitantena d'activitats durant tot l'octubre per potenciar el turisme i el vi

Hi prenen part la majoria dels municipis de la DO

El Consorci d'Enoturisme de la DO Alella vol apostar fort pels vins del seu territori i donar-los a conèixer amb més força que mai. Si durant molts anys això es duia a terme mitjançant jornades gastronòmiques o visites als seus cellers i vinyes, enguany aquest organisme pitja fort l'accelerador i per primera vegada organitza un esdeveniment en què durant tot un mes es donarà a conèixer i es promocionarà el món del vi a través d'un cicle d'activitats i experiències enoturístiques.

Així, durant tot aquest mes d'octubre (i amb el nom de Vi+) el consorci aproparà els seus vins a la ciutadania a través de prop d'una vuitantena de propostes diverses, com ara presentacions de vins i visites a cellers, tastos dirigits, menús i tallers gastronòmics, jornades de debat, propostes de música, teatre, literatura i poesia maridades amb vi, esdeveniments esportius, rutes patrimonials i sortides guiades a la natura, packs d'hotel, wellness i vinoteràpia.

Per tal que una iniciativa com aquesta –i més en la primera edició– pugui ser un èxit i tenir continuïtat cal la implicació del territori. En aquest cas, aquesta ha estat pràcticament total ja que dels 23 municipis que formen la DO Alella la majoria prenen part en el Vi+ organitzant algun tipus d'activitat o sent-ne l'escenari. I és que, a banda dels clàssics municipis de la comarca del Maresme, en ciutats com Badalona o poblacions del Vallès Oriental com ara Llinars (recentment incorporada al consorci) o Martorelles també s'hi faran actes durant el transcurs del Vi+ aquest mes d'octubre.

“Amb iniciatives com aquesta busquem generar sumes i sinergies perquè el territori i el país sencer coneguin els nostres vins i l'oferta enoturística de la DO Alella”, va manifestar el president del consorci i alcalde d'Alella, Andreu Francisco, que va expressar la voluntat que aquesta iniciativa es pugui consolidar any rere any per les mateixes dates “i fer que l'octubre sigui el mes de la DO Alella”. En aquest sentit, Francisco es va mostrar esperançat que la creació d'aquest esdeveniment pugui convertir la DO Alella “en un referent del turisme del vi”.

Pel que fa al fet de la inclusió de ciutats com Badalona, el president del consorci ho va valorar de manera molt positiva. “S'està produint un despertar de la consciència de pertinença a un territori on durant molts anys una gran part de l'activitat econòmica i de subsistència girava a l'entorn del conreu del vi”, va assegurar. De cara al futur, Francisco no va amagar que “un dels moviments naturals hauria de ser la conquesta de Barcelona per part dels vins d'Alella”, i, en aquest sentit, el president del consorci manifestava la voluntat “d'aconseguir que la gent de Barcelona també consideri seus els vins de la DO Alella”. De fet, un primer pas en aquesta direcció ja es va fer presentant el Vi+ a la ciutat comtal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella
LLENGUA

Els drets lingüístics centren la Jornada Lluís M. de Puig

GIRONA