Societat

Adéu a una festa polèmica

Turisme esportiu com a alternativa al Saloufest

El sector compensarà la marxa del Saloufest amb estades esportives

Compromís d'hostalers i institucions de no acceptar cap oferta del “turisme de borratxera”

El sector turístic de la Costa Daurada es mostra convençut que la marxa del Saloufest no afectarà gens ni mica el negoci que generava. El gerent de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme (FEHT) de Tarragona, Joan Anton, va anunciar que s'està treballant per atraure noves operatives vinculades al turisme esportiu que aportaran més beneficis que el Saloufest, que movia uns cinc milions d'euros. El sector pretén que escoles de futbol i clubs internacionals de primer nivell facin estades a Salou i a la Costa Daurada per Setmana Santa. L'alcalde de Salou, Pere Granados, va insistir que “Salou és més que un paquet turístic de 9.000 persones” i va sentenciar: “No es tracta d'un rebuig al turisme jove, però no es pot tolerar que una destinació turística es promocioni només amb sexe i alcohol.” Hostalers i institucions van signar un manifest en què es comprometen a tancar la porta a les ofertes de “turisme de borratxera”.

Nous objectius

El turisme esportiu i el turisme sènior s'entreveuen com dos dels objectius per a la propera temporada. El regidor de Turisme de Salou, Benet Presas, va destacar que aquests col·lectius contribuiran a desestacionalitzar la temporada. L'altre repte serà fidelitzar els nous turistes que enguany han triat la Costa Daurada perquè les seves destinacions habituals –com Turquia– estaven en conflicte. La regidora de Turisme de Cambrils, Mercè Dalmau, va ressaltar la campanya impulsada gràcies a la recaptació de l'impost turístic Fem que tornin, així com d'altres accions. Pere Granados va recordar que, en un futur, Ferrari Land i el Centre Recreatiu i Turístic de Salou i Vila-seca –abans BCN World–, també portaran visitants durant tot l'any.

LA FRASE

Salou és molt més que un paquet turístic de 9.000 persones
Pere Granados
alcalde de salou

La Costa Daurada augmenta un 8% les pernoctacions

La Costa Daurada ha tancat una bona temporada turística amb 16,5 milions de pernoctacions registrades fins a la primera quinzena de setembre entre hotels i càmpings, un 8% més que l'any anterior. Per origen, el mercat català i espanyol encapçala el rànquing amb el 50% dels visitants, seguit del britànic, amb un 25%, que ha registrat el major increment ja que una part d'aquests turistes va canviar Turquia per la Costa Daurada. De fet, als municipis de Salou, Cambrils i La Pineda, el mercat britànic ha passat de créixer un 10 a un 12%, mentre que l'irlandès ja representa un 23% del turisme d'aquesta zona. Pel que fa al turisme rus, tot i la situació d'estancament en la qual es troba, ha crescut un 8% a la Costa Daurada central.

Un altre element que ha contribuït a la millora d'aquestes xifres és l'increment d'un 14% del nombre de passatgers de l'Aeroport de Reus. De cara a l'any vinent, tres companyies han confirmat que operaran amb sis noves línies des de Reus i que enllaçaran amb Amsterdam, Londres, Dublín, Liverpool i dues línies a Birmingham.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Roquetes reunirà xefs de renom al certamen GastroCaça que farà a l’octubre

Barcelona
Societat

Mor Vicenç Prats Bagué, el carnisser de Palamós que filmava i tocava el violí

SOCIETAT

Quinze consultes més quan s’ampliï el CAP de Can Gibert

girona
canvi climàtic

‘Beryl’ toca terra com a huracà de categoria 1 prop de la costa de Texas

barcelona
SOCIETAT

Comencen setze mesos de treballs del corredor ràpid entre Salt i Girona

SALT / Girona
educació

El retard en les adjudicacions desperta protestes dels sindicats i Educació diu que és “un problema tècnic”

barcelona
Medi AMbient

Mataró descobreix els entorns amb 10 itineraris per anar a peu o amb bicicleta

Mataró
SALUT

Un nou servei escurça l’estada dels nounats a l’Hospital de Can Ruti

Badalona

Dos de cada tres desplaçaments a l’àrea de Barcelona són amb mitjans sostenibles

Barcelona