Societat

Festes i tradicions

La Fira del Bosc Medieval porta Canyamars al passat

El campament medieval, amb les lluites d'espases, la passejada nocturna i el concert del duet Barroques, són alguns dels actes destacats de la fira, que se celebra aquest cap de setmana

Canyamars s'ha ambientat per recrear el seu passat medieval. Aquest cap de setmana una setantena de parades conformaran el mercat de productes artesans i demostracions d'oficis antics, s'obriran les tavernes, els músics de l'Ós Pedrer rondaran per tots els racons per escampar la seva música i l'il·lusionista Aitor Francés representarà Les Meravelles de Landor, Aidan el joglar. A més, la mainada podrà passejar en ruc, jugar a les tirolines i provar punteria amb el tir amb arc... Són algunes de les activitats de la XIII Fira del Bosc Medieval de Canyamars, que s'ha convertit en un referent molt important per al municipi. Any rere any s'ha anat consolidant i ha crescut amb noves propostes. Enguany una de les novetats destacades és la celebració del primer torneig de cavallers, el dissabte a la tarda. No hi faltaran diverses sessions de lluites d'espases, els combats dos contra dos i de gladiadors un contra tres, les danses medievals ni la rebuda de Berenguer Bofarull, comte de Vilamajor, per part d'Enric Lanuza, baró de Canyamars, amb la visita al mercat que tant dissabte com diumenge obrirà les jornades de fira. Tots dos dies també es podrà assistir als concerts que oferiran el duet Barroques, format per la mezzo-soprano Eva Franco i la pianista Neus Fàbregas. Altres personatges populars són les bruixes, que faran la seva aparició el dissabte a la tarda, junt amb els Mansuets de Foc i Sons, que oferiran passades de malabars de foc amb música.

La fira

15 i 16 d'octubre

www.firadelbosc.cat

Un escenari per conèixer

L'entorn de Canyamars, amb els seus espectaculars boscos, és un indret que s'escau per fer una fira de recreació històrica com la que se celebrarà aquest cap de setmana. La recomanació és que els visitants, se'n esperen uns deu mil, aprofitin l'estada per conèixer l'espai natural del nucli i també el seu patrimoni. Una bona ocasió serà la passejada al Canyamars medieval de diumenge a la tarda, que estarà guiada per Joan Manel Riera, de l'Escola de Natura del Corredor. El fil conductor del recorregut serà en Joan de Canyamars, el pagès remença que el desembre del 1492, a Barcelona, va protagonitzar un atemptat fallit contra el rei Ferran el Catòlic, a qui va ferir al coll. Tot resseguint els vestigis antics de la vall de Canyamars, la ruta tindrà com a punts destacats l'església de Sant Esteve, can Prat, el pou de glaç, can Nogueres i el Molinot, i es tornarà al nucli de Canyamars. Dissabte a la tarda també s'oferirà una passejada, però en aquest cas nocturna, i sortirà del pla del Molinot fins al pou de glaç.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia