Societat

L'Alt Berguedà recupera el servei d'esplai infantil

Tres noies de la comarca creen Deixem Petjada, un grup disposat a organitzar un casal de Nadal al desembre i un esplai a partir del gener

Des de l'estiu del 2015 no hi havia res similar a la zona

L'Alt Berguedà tornarà a tenir esplai. Tres noies de la comarca –de Guardiola de Berguedà, Berga i Gironella, respectivament– estan disposades a recuperar un servei que va desaparèixer a l'Alt Berguedà l'estiu del 2015. Aquell juliol els monitors de l'esplai Penyes Altes van organitzar les seves últimes colònies. Necessitaven un relleu generacional però no van trobar persones disposades a protagonitzar-lo.

Ara, el que semblava un punt final ha resultat tenir continuació. No serà amb el nom de Penyes Altes, però els nens i nenes de l'Alt Berguedà tornaran a tenir la possibilitat de gaudir d'un esplai sense haver de baixar fins a Berga o algun altre municipi del sud de la comarca. El nou esplai del nord de la comarca s'ubicarà a Bagà, al Casal de Joves del poble, i es dirà Deixem Petjada.

El pla està clar: per Nadal es volen estrenar amb un casal de dues setmanes i a partir del gener intentaran tirar endavant l'esplai, que d'entrada consistirà en una tarda d'activitats cada mes. “Esperem que la idea funcioni i la majoria de famílies que optin per portar els nens amb nosaltres al casal de Nadal també es decideixin per l'esplai durant l'any”, diu Mònica Duran, una de les impulsores del projecte.

La metodologia que aplicaran les monitores al casal de Nadal es traslladarà a l'esplai durant la resta de l'any. “No som una ludoteca. Tot tindrà un rerefons educatiu”, recalca Mònica Duran. En aquest sentit, assegura que prepararan “activitats que ajudin els nens a conèixer el poble on es troben i a donar valor a l'entorn”.

La setmana vinent s'obriran les inscripcions al casal de Nadal a través del blog de l'esplai i es mantindran obertes fins dues setmanes abans de l'inici del casal.

LA FRASE

No som una ludoteca. Totes les activitats que farem tindran un rerefons educatiu
Mònica Duran
monitora de l'esplai deixem petjada

Un esplai que neix arran d'un casal d'estiu

Bagà no és un lloc nou per a les monitores que conduiran el casal i l'esplai. De fet, dues d'elles ja van treballar en el casal d'estiu que es va organitzar a Bagà fa uns mesos i que gestionava una empresa externa. Segons expliquen les professionals, el casal d'estiu va ser un èxit i alguns nens van proposar a les monitores de fer una acampada aliena al casal. “La idea va sortir d'ells i ens va fer reflexionar. Va ser la primera vegada que ens vam plantejar la possibilitat de recuperar l'esplai”, reconeix una d'elles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona torna a recordar la revolta d’Stonewall amb una nova placa

girona
Societat

Inauguren un faristol a la Rambla en record de la primera manifestació LGTBI de l’Estat

Barcelona
Societat

Homenatge a una persona sense llar morta fa poc a Badalona

Badalona
administracions

SOM Roses reclama recuperar els plans de millora de la circulació

roses

Nou projecte per posar un vitrall dissenyat per Rafael Masó a l’església

verges
Infraestructures

Demores a l’aeroport del Prat per una línia de tempestes

Barcelona

Celrà recorda l’antifeixista Guillem Agulló amb un parc i una escultura

celrà
Urbanisme

Barcelona aprova un pla urbanístic que situa els nous tanatoris prop dels cementiris

Barcelona
Urbanisme

Barcelona remodelarà els jardins del Doctor Fleming

Barcelona