Societat

Societat

Èxit de públic a la primera edició de la fira de Playmobil d'Alpicat

L'Alpiclick, que vol doblar superfície l'any que ve, atrau famílies i col·leccionistes que fan cua per visitar nou diorames amb més de 4.000 figures

En una època dominada per les noves tecnologies, hi ha joguines nascudes fa més de 40 anys que continuen despertant passions entre grans i petits. És el cas de les figures de Playmobil, protagonistes d'una nova fira a Alpicat, al Segrià, que ha superat totes les expectatives. Els organitzadors de l'Alpiclick es plantegen doblar la superfície expositiva l'any que ve traslladant el certamen al pavelló municipal. I és que famílies i col·leccionistes han fet una bona estona de cua aquest diumenge per accedir a la sala la Unió d'Alpicat, on s'hi han instal·lat nou diorames amb més de 4.000 figures recreant escenes des de prehistòriques a futuristes, passant pels tradicionals castells medievals o fortaleses de l'oest nord-americà.

Els visitants també poden participar en tallers creatius o recerques de ninots amagats. S'espera que entre els dos dies passin per la fira més de 3.000 persones. Totes les activitats són gratuïtes amb la compra de l'entrada, que té un preu de 3 euros a partir dels tres anys. La fira, organitzada per l'Ajuntament d'Alpicat i l'associació Click Factory Fest, també compta amb punts de venda. A més, té un vessant solidari, ja que part de la recaptació se cedirà a l'associació Aremi dedicada a l'atenció de persones amb paràlisi cerebral.

A la sala la Unió d'Alpicat s'hi han instal·lat nou grans diorames de diferents temàtiques. N'hi ha dos dedicats a la prehistòria i la resta reprodueixen escenes de l'antic Egipte i Roma, l'edat mitjana, l'època victoriana, l'oest nord-americà, o fins i tot un de futurista. També hi ha un zoo fet amb ‘clicks' i un altre diorama protagonitzat pels tres mosqueters. A banda dels tallers creatius de diorames i l'activitat de ‘buscaclicks' amagats, també s'han projectat pel·lícules de Playmobil i hi ha hagut actuacions de màgia en directe.

Des de l'Ajuntament d'Alpicat, organitzador del certamen juntament amb Click Factory Fest, es destaca que s'ha fet una “aposta ferma” per una iniciativa de caire familiar i que suposa un nou pas dins la posada en marxa de projectes que dinamitzen Alpicat. És precisament aquesta vessant intergeneracional una de les que es pretén potenciar amb Playmobil Alpiclick, ja que el certamen posa en contacte d'una manera més estreta pares i fills a través d'una activitat lúdica.

Tant l'alcalde d'Alpicat, Joan Gilart, com un des responsables de la firma Click Factory Fest, Alexis Andreu, s'han mostrat molt satisfets de la resposta del públic i han donat per fer que la continuïtat de la fira està garantida. No només això sinó que l'opció més probable és que la segona edició de l'Alpiclick es traslladi al pavelló municipal, fet que suposaria pràcticament doblar la superfície de la sala La Unió (uns 600 metres quadrats). “És evident que l'èxit que hem tingut aquest any fa que ens plantegem que la fira se celebri l'any que ve en unes instal·lacions més grans que donin cabuda a més gent”, ha dit Gilart. Andreu ha afegit que “vam voler fer una prova pilot, no sabíem què ens trobaríem, i el resultat ha estat molt bo”.

Pel que fa a la vigència dels Playmobil, Alexis Andreu destaca que la firma “ha sabut reinvertar-se”. “Fa 30 o 40 anys eren ninots molt bàsics mentre que ara trobem infinitat de components i figuretes; a més, hi ha molts artistes que saben aprofitar les peces per aportar un plus de creativitat que fa volar la imaginació de pares i fills i dóna a la joguina un valor afegit”, afirma. Tot això permet que el 'clicks' continuïn aixecant passions tot i competir amb els dispositius tecnològics d'última generació.

Tant els organitzadors com els visitants de la fira han remarcat que el Playmobil és un dels jocs més interactius a les famílies ja que molts dels qui ara són pares i mares hi havien jugat de petits i continuen fascinats per les figures. Moltes de les famílies que no s'han volgut perdre l'Alpiclick han explicat que són fidels a altres esdeveniments similars que se celebren a prop de Lleida, com les fires de 'clicks' que s'organitzen a Tàrrega o Montblanc.

El preu de l'entrada inclou la participació en un sorteig i una part de la recaptació se cedirà a l'associació Aremi dedicada a l'atenció de persones amb paràlisi cerebral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens