Societat

El bloc ocupat de la PAH Anoia guanya més inquilins

La PAH el va ocupar al mes de març per acollir famílies sense cap altra alternativa

Reclamen que la Sareb destini els pisos a lloguer social

Una tercera família viu des de fa alguns dies al Bloc Anoia, el nom amb què la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca va batejar l'edifici que és propietat de la Sareb i que va ocupar a Capellades al març passat.

La Marta i el seu fill petit són els nous inquilins de l'immoble, al qual arriben. La causa: “No podia pagar el lloguer i ja teníem data de desnonament.” La primera família que va viure al bloc fou la de la Llíbera, amb tres fills i embarassada d'una nena que avui té tres mesos. Reconeix: “Tenia por de fer-ho, sobretot pels nens, i durant dos anys m'hi vaig resistir, pensant a veure si aquell mes em sortiria una feina.” Però va arribar un dia en què ja no podia més, i no es podia fer càrrec d'un lloguer de 300 euros cobrant l'ajuda dels 426 euros.

En la PAH Anoia, Rubén Lopera explica que aquestes tres famílies “no tenien cap altra alternativa d'habitatge” i hi afegeix que en la PAH tenen un protocol per tal d'esgotar les vies administratives i de definir les famílies que acaben al bloc, una opció que “és un últim recurs”.

L'objectiu final és aconseguir que la Sareb destini els seus habitatges a lloguer social, i que els actuals i futurs inquilins s'hi puguin adherir. Lopera explica: “Estem en contacte amb la Sareb, però encara no està gaire avançat.”

En l'Ajuntament de Capellades “entenen la situació”, segons Lopera, que hi afegeix que la convivència a la vila dels inquilins del Bloc Anoia és “molt bona”. L'alcalde del municipi, Aleix Auber, diu que “la normalitat impera” i que els serveis socials municipals “han fet el seguiment que es fa en qualsevol altre cas”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia