Societat

festes i tradicions

Tots Sants sense por

Temps per a castanyades i també per a propostes inspirades en Halloween al Maresme

Ja fa temps que a casa nostra la celebració de la castanyada i del Halloween, o més ben dit, d'actes inspirats en aquesta festa d'origen irlandès, ha deixat de ser una dicotomia i en moltes localitats, entitats i associacions organitzen castanyades populars però també cites més terrorífiques com les cases o els túnels de terror. És el cas del Masnou, on enguany el 31 d'octubre és festa local. Avui mateix a Ca n'Humet obrirà portes el túnel del terror organitzat per l'Associació Juvenil de Teatre del Masnou, que es podrà visitar fins al dia 30. El mercat municipal s'afegeix a la festa amb dos tallers de Halloween i la visita de la Castanyera aquest dissabte. Finalment, el dia 31 se celebrarà la castanyada infantil a Ca n'Humet, amb castanyes torrades, activitats i danses tradicionals. A la nit, la Colla de Diables protagonitzarà una nova edició del Castanyot, on la tradició de les bruixes i bruixots es barreja amb la de Halloween. Hi haurà cercavila a partir de les 19.30 h, que acabarà a l'Altell de les Bruixes, on continuarà la festa. A totes aquestes activitats s'hi afegeixen les de diverses associacions i entitats. Altres localitats que organitzen castanyades populars són Vilassar de Mar, Sant Pol, Premià de Dalt, Pineda, Palafolls, Montgat o Malgrat amb la ja tradicional gimcana infantil Descobreix qui és la castanyera el dia 28.

Terrorífics

Com passa al Masnou, Cabrera, Malgrat, Montgat, Tordera i Vilassar de Dalt també tindran cites amb el terror, sigui amb passatges o amb cases encantades. A Cabrera, la Casa del Terror serà a la masia Cal Conde i es podrà visitar el dia 31 de les set de la tarda a les deu de la nit. L'organització és a càrrec del grup de teatre Els Grillats. Les seves directores, Nina Muñoz i Cristina Ros, expliquen que la bona acollida de la primera edició l'any passat els ha animat a repetir experiència: “La idea va sorgir després que una persona del grup de teatre va organitzar una casa de la por a la seva llar i hi va anar molta gent a veure-la. El nostre grup de teatre necessita finançament i ens va semblar una bona idea per guanyar uns dinerons”, i hi afegeixen: “Enguany tindrem més actors, seran uns cinquanta, amb un recorregut d'unes quinze sales i ampliem l'ambientació a l'exterior. A més tindrem un taller de pintar cares i servei de bar.” Les entrades costaran tres euros.

A Malgrat de Mar, el túnel del terror es podrà visitar el dia 29. Com a Cabrera, és una activitat que es va iniciar buscant finançament, en aquest cas per a l'Agrupament Escolta i Guia Sant Nicolau. “El primer túnel va ser ara fa quatre anys a proposta dels nois i noies, que van creure que seria una bona opció organitzar alguna cosa per Halloween ja que per aquí a la vora no es celebrava”, explica el director de l'Agrupament Enric Zaldo, que hi afegeix: “Fem les activitats a la torreta del castell de Malgrat i era un espai que donava per fer un circuit de por molt maco. Els nois i noies s'encarreguen de triar la temàtica, que enguany és el circ, de les disfresses, del circuit, de la difusió...” La resposta, amb més d'un miler de visitants l'any passat, ha estat molt bona. Organitzen dues sessions, una d'infantil fins a dotze anys a les set de la tarda i una altra per a adults a la nit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia